menu

Gizli Konuklar
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Sia
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

II. Dünya Savaşı’nın başları, Alman bombardıman uçakları Londra’ya doğru sefer üstüne sefer yaparken, aileler çocuklarını güvence altına alabilmek için ülkenin kuzeyine, kırsal bölgelere yollamaktalar. Kraliyet ailesi de kızları Elizabeth ve Margaret’i istihbarat teşkilatlarının da  yardımıyla güvenli bölgeye göndermeye karar verir. Ancak bu güvenli bölge, şaşırtıcı biçimde daha yakınlarda kendilerinden bağımsızlığa kavuşmuş İrlanda’daki eski bir malikâne olacaktır.

Biri İngiliz biri İrlandalı iki polis artık “Ellen” ve “Mary” olarak anılacak kraliyet prenseslerine göz kulak olmakla görevlendirilirler. İrlanda taşrasının başlangıçtaki sakin ve pastoral ortamı bu gizli konukların asıl kimlikleri hakkındaki dedikoduların çoğalmasıyla değişmeye başlar. Hem kızların hem onları korumakla görevli olanların başta konulan kurallara uymamalarıyla birlikte görünüşte basit ve evcil olan görev, bir yanlışlıklar komedyası biçimine bürünerek sürpriz bir kanlı serüvene dönüşecektir.

İrlandalı usta yazar John Banville’in Gizli Konuklar’ı, İrlanda ile İngiltere arasındaki tansiyonun dolaylı sonuçları ve İngiliz kraliyet ailesinin dünyeviliği üzerine eğlenceli bir polisiye.




Yorum yaz
mode_edit