menu

Ölüm Odası
Orjinal Adı:
The Mind of Mr. J.G. Reeder (1925)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Birinci sınıf bir cinayet dedektifi olarak ün yapmış olan Bay J.G. Reeder, karanlık sırlarla dolu bir odada yasanılan gizemleri çözmek üzere bir malikaneye çağrılır. Dedektif mesleki tecrübelerinin çok ötesinde olan bu vakanın çözümünde alışılmış ötesinde akıl yürütmek zorundadır. Malikane sahiplerini esir alan bu gizemli olay korku ve paniği de beraberinde getirir. Soğuk duvarlar arasında, gölgelerin sakladığı karanlık, çözümü zor bir denklem gibi dedektifin beynini kemirir. Sessizce nefes alan Ölümün soğuk yüzü malikane sakinlerini bir kabusun içine çeker.

Edgar Wallace'ın ustalıkla ördüğü bu eser, her anında merak ve gizemi diri tutmaktadır. Dedektif işlenen cinayetlerin izini sürerken, bir an olsun gerilimin dozunu düşürmemektedir.

King Kong’un yaratıcılarından olan Edgar Wallece İngiliz polisiye edebiyatının öncülerinden biri olup polisiye romanlarında dedektif yerine ilk defa polis örgüsünü kullanan yazar olması bakımından modern polisiye ve korku edebiyatına öncülük etmiştir. Yaşadığı dönemde kitapları farklı dillerde milyonlarca baskı yaparak satış rekorları kırmıştır. İngiltere’de okunan her beş kitaptan üçünde onun imzası vardır.




Yorum yaz
mode_edit