menu

Sherlock Holmes Müzesi / Yeşim Karataş

Yazan: Oğuz Eren
Yayın Tarihi: September 12, 2011 11:31

21 şubat 2011 Pazartesi

Hava açık.Şubat’tan beklenmeyecek güzellikte. Londra CAB’larından siyah olanlarının şöförleri özel. Onlara bindiğinizde sadece adres söylüyorsunuz. Hemen ulaştırıyorlar. Ben de heyecanla gitmek istediğim adresi söyledim.

Baker Street 221b


Polisiye meraklıları olarak sadece kitap sayfalarında görüp okuduğumuz bir adres bu. Neredeyse polisiyenin en önemli ismi orada oturuyor. O bir efsane.


Holmesun Yaşam Alanı Holmesun Yaşam Alanı


CAB beni müzenin kapısında indirdi. Oldukça kalabalık. Kapıda bir görevli karşılıyor ve bilet almalısınız diyor. Hemen yan bina Sherlock Holmes’un alışveriş mağazası. Bilet almak için girdiğim andan itibaren farkediyorum ki tüm mağazayı alabilirim. Hazırlanan hediyelikler inanılmaz. Kalemden, Sherlock Holmes’un kıyafetlerine kadar herşey var. Piposu ve tütünü hazır. Kitapları,filmleri,resimleri ve heykelleri olağanüstü. Kasada güleryüzlü bir hanım var. Bilet diyorum 6 pound diyor. Ödüyorum alıyorum. Kapıya gidiyorum görevli biletime bakıp beni içeri alıyor. Merdivenlerden yukarı çıkıyorum. Bir şaşkınlık daha: Dr.Watson beni karşılıyor. Şöminenin önünde Sherlock Holmes’un koltuğuna oturuyor ve beraber fotoğraf çektiriyoruz. Sohbet ediyoruz. Sherlock Holmes’un koltuğunda oturuyorum ve Arthur Conan Doyle’un yarattığı bu olağanüstü dedektifi ben de gerçek kabul ediyorum. Daha sonra müzeyi gezmeye başlıyorum. Müze 4 katlı, her katta kitaplardaki konuların tüm detayları var. Davaları çözmek için kullandığı aletler ve kimya odası, yatak odası ve tuvaletine kadar tam bir yaşam alanı kurulmuş.


Telgraf
Sherlock Holmes ile Dr.Watson’un meşhur koltukları


Danseden adamlar
Sherlock Holmes’un Dr.Watson’a gönderdiği telgraf.


Danseden Adamlar


Danseden Adamlar


Sherlock Holmes’un incelediği bir şüpheli ile ilgili aldığı notlar.


Sherlock Holmes’un incelediği bir şüpheli ile ilgili aldığı notlar.


Sherlock Holmes’un keman merakı


Sherlock Holmes’un keman merakı


Prof. Moriarty


Prof. Moriarty


Baskerville’in köpeği


Baskerville’in köpeği


Düşmanlar


Tüm düşmanlarının mumyaları var. Cesetlerini kitaplarda yazıldığı gibi sergilemişler.


Teferruat
Kapıları açmak onun için bile teferruatlıymış.

Kategori: Satır Arası
Etiketler:
İngiltere
Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes

Yorum yaz
mode_edit

İLGİLİ YAZARLAR

Nopic

İLGİLİ KARAKTERLER

Nopic