Geç olsun da güç olmasın: Roman Kahramanları dergisinin Temmuz sayısında Seyfettin Efendi'nin altı sayfalık yeni macerası yayınlandı. Maceranın adı "Bir cinayet soruşturması" Adı üstünde bizlerin de ilgisini çekecek bir soruşturma öyküsü. En kısa sürede kendi özel albümlerinin de basılmasını arzu ettiğimiz Seyfettin Efendi'yi Devrim Kunter'in tanıtım yazısıyla Cinairoman takipçilerine tanıtıyoruz :
Seyfettin efendi ve olağanüstü maceraları 1920’lerin Türkiye Cumhuriyet’inde geçen fantastik-bilimkurgu öğelerini barındıran bir çizgi roman serisidir.
Seyfettin efendi ve olağanüstü maceralarında İfşa-i Sır Teşkilatı üyeleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yolculuk ederek hem gizemleri çözecekler, hem de karanlık güçlerin yönettiği iç ve dış düşmanlarla mücadele edecekler.
Kısa Özgeçmiş:
Seyfettin efendi (Sonradan Gönenli soyadını almıştır), 1884’de Gönen’de doğdu. Küçüklüğünden beri okumaya ve tarihe meraklıydı. Kara Harp Okulundan (o zamanki ismiyle Mekteb-i Harbiye-i Şahâne) disiplinsizliği ve ukalalığı yüzünden atılmak üzereyken "Sınıf-ı müstacele" denilen bir hakla mezun oldu.
Balkan savaşları sırasında Yanya Kuşatmasında esir düştü, esaret altında sonradan en yakın arkadaşı olan Doktor Aziz’le tanıştı.
Sonrasında İstanbul’a döndü ve çeşitli dergilerde ve gazetelerde hikaye ve makaleler yazmaya başladı. İstanbul işgal altındayken sözün bittiği noktaya gelindiğini anladı ve harekete geçmeye karar verdi. İstanbul’da tanınmış bir kişi olduğundan şehirden çıkamıyordu. Bu sebeple sahte bir cenaze merasimi düzenleyerek geçmişini bir kenara bıraktı ve İstiklal harbi süresince gerek İstanbul’da gerek Anadolu’nun bir çok şehrinde görev aldı.
1925 yılında Osman Paşa’nın emrine girerek İfşâ-yi sırr teşkilatını kurmak üzere görevlendirildi. Seyfettin efendi gizemli ve garip olayları çözmek için kurulan bu teşkilata ilk olarak yakın arkadaşı Doktor Aziz’i aldı. Dr. Aziz Adli Tıp Müessesesi Kuruluşunda, Müşehadehane (Gözlem) Müdürlüğü yapmış değerli bir doktordur. Ayrıca Seyfettin Efendi’nin sahte ölüm belgelerini düzenleyen kişidir.
Ekibe katılan ikinci kişi Seyfettin efendi’nin “İncili Hoca” olayında karşılaştığı Pehlivan İsmail’dir. Neredeyse iki metreye varan boyu ve yüz on okkalık (yüz kırk kilo) cüssesiyle görünümüyle bile gücü kuvveti hakkında fikir veren İsmail’in e büyük hayali kırkpınar başpehlivanı olmaksa da güreş etmeye tövbe etmiştir.
Osman paşa ekibe ayrıca Ahmet Esat’ın katılması için ısrar etmiştir, çok iyi ingilizce bilen ve İstiklal harbi sırasında casusluk yapan Ahmet Esat hem bilgi toplama hem de kılık değiştirme konusunda ustadır.
Son olarak ekibin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak üzere Çilingir Hamza düşünülmüştür fakat beklenmedik vefatı yüzünden Osman paşanın itirazlarına rağmen Avrupa’da mühendislik okumuş kızı Münevver hanım teşkilata girmiştir.
Örnek sayfalar: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Blog : http://seyfettinefendi.blogspot.com/
Kategori: Çizgiroman