menu

Şeytan Oradaydı - Vitali El Kabes

Yazan: A. Ömer Türkeş
Yayın Tarihi: March 26, 2012 15:24

“Şeytan Oradaydı”, 1953 doğumlu Elkabes’in ilk romanı. Yazar “Önsöz”ünde yazma amacını ulvi bir nedene bağlamış. Ancak biz bu nedenleri bir kenara bırakıp hikayesine bakalım. Kapağı ve adı ya da “On Emir”den alınan bölüm başlıkları aldatmasın; satanistik bir hikaye anlatmıyor Elkabes.

Zengin bir iş adamının genç ve güzel bir kadınla girdiği ilişkiyle başlayan felaketler zincirini tetikleyen nedenler tamamiyle maddi çıkarlarla ilgili. İstanbulun uydu kentlerinden birinde, şahane villasında güzel karısı ve üniversite öğrencisi oğluyla imrenilecek bir hayat süren Numan beyin aşk, şehvet, şantaj ve cinayetle tatlandırılmış yıkılış hikayesinde, toplumsal meselelere de açılıyor Elkabes.

Katilin kimliği ve cinayet nedeni hikaye sonuna kadar gizemini korurken, katille birlikte toplumun hem tarihsel hem dönemsel yozlaşmasının izini de sürüyoruz. “On Emir”i polisiye yediren kurgusu geriye dönüşlerde hafif bir aksama yaratmakla birlikte, “Şeytan Oradaydı”, anlattığı hikayeye uygun erotizmi, yarattığı mizah ve merak duygusuyla polisiyeseverleri memnun edecek bir roman.

 

Kategori: A. Ömer Türkeş Yazıları
Etiketler:
Şeytan Oradaydı
Vitali El Kabes

Yorum yaz
mode_edit

İLGİLİ KİTAPLAR

Nopic

İLGİLİ YAZARLAR

Nopic