menu

King Kong
Orjinal Adı:
Merian C. Cooper's King Kong
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Dünyanın sekizinci harikası King Kong, artık bir milenyum kahramanı... Orijinal romanın geliştirilmiş yeniden yazımını, bu müthiş fantastik macerayı gururla sunuyoruz!

Peter Jackson, Merian C. Cooper'ın 1933 tarihli filmini yeniden çekti ve film artık tüm dünyada gösterimde. Şimdiye dek yapılmış en pahalı Hollywood yapımı olan filmde Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody ve Jamie Bell oynuyor. Bu edebi adaptasyonu okurken karakterleri gözünüzde daha rahat canlandırabilin diye bir kez daha hatırlatalım istedik...

"Joe Devito ve Brad Strickland ikilisi Peter Jackson ile sözleşmiş mi ne? Müthiş bir zamanlama, özgün ve hiçbir şekilde zorlama olmayan bir metin."
- Publishers Weekly

"Hedefi on ikiden vuran bir yeniden yazım!"
- Library Journal

King Kong geri döndü. 1932 tarihli orijinal hikâyeyi aşmakla kalmayıp toplumsal ve bilimsel açıdan hikâyeyi güncelliyor.

Amerikalı film yapımcısı ve şovmen Carl Denham, uzun yıllar boyunca, dünyanın çeşitli egzotik yerlerinde çektiği doga filmleriyle ün yapmıştı. 1932 yılının sonlarına doğruysa en tehlikeli kumarına girişmek üzereydi. Öyle bir film çekecekti ki, ya şanı alıp yürüyecek ya da mahvolacaktı. Denham yardımcı kameraman Jack Driscoll ve aktrist Ann Darrow ile birlikte, elinde yalnızca tarih ötesinden kalma bir haritayla, Kafatası Adası adlı kayıp dünyaya doğru yelken açtı.

Üçlünün orada karşılaştıkları şeyler, en vahşi kâbuslarında bile görmedikleri kadar korkunçtu. Adanın burun kısmı, uzun zaman önce yok olmuş bir uygarlık tarafından insanlarını diğer taraftaki bir şeyden, yani, canavarsa, her şeye gücü yeten ve canlı bir şeyden koruyan muazzam bir duvarla kuşatılmıştı. Denham, Driscoll ve güzel Ann Darrow, Kafatası Adası'nın yaratık tanrısı King Kong'la yüz yüze gelince tehlike iyice arttı.

1930'ların başında geçen roman, klasikleşmiş bir keşif ve serüveni anlatıyor, merkezinde de dünyanın sekizinci harikası kabul edilen King Kong var.
(Tanıtım Yazısı'ndan)




Yorum yaz
mode_edit