menu

Dedektif Auguste Dupin Öyküleri
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Edgar Allan Poe (1809-1849): Topu topu kırk yıl süren çalkantılı yaşantısına karşın şiirleri, öyküleri ve denemeleriyle, çığıraçıcı etkisini günümüzde de sürdüren en önemli 19. yüzyıl yazarlarındandır. Elinizdeki kitaptaysa; akıl yürütme ve çözümleme teknikleriyle, Poe'nun dünya edebiyatına armağan ettiği ilk dedektif Auguste Dupin ve onun üç sıradışı macerası yeralmaktadır.


Yorumlar


The Mystery of Marie Roget-Marie Roget’in Esrarı
January 06, 2008 06:59

The Mystery of Marie Roget-Marie Roget’in Esrarı

Edgar Allan Poe tarafından 1842'de yazılmış kısa bir öyküdür.Morg Sokağı Cinayetlerinin devamıdır.Gerçek bir olayı ayrıntılarıyla temel alan esrarengiz ilk öyküdür. Öyküde Poe'nin dedektifi C. Auguste Dupin ve onun yardımcısı(isimsiz anlatıcı) yer almaktadır.Paris'te, bir parfüm dükkanında çalışan Marie Roget'in öldürülmüş vücudu Seine nehrinde bulunur. Dupin, katilin kim olduğunu bulmak için gazete raporlarını kullanır.Gazete yazılarını analiz eder,Yazılardaki hatalı değerlendirmelerin neden hatalı olduklarını açıklayarak olayın nasıl olmuş olabileceğini ve katilin kim olduğunu açıklığa kavuşturur.
Bir olayı bütün yönleriyle,olurları ve olmazlarıyla inceleyen ve insana çözümlemenin nasıl yapılması gerektiğini gösteren bir eser


Yorum yaz
mode_edit