menu

Hollywood Paranoyası Hüzünlü, Yalnız ve Son
Orjinal Adı:
Triste, Soltario Y Final
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Ünlü komedyen Stan Laurel, can dostu Oliver Hardy'nin ölümünden sonra yaşlanıp da bir türlü iş bulamayınca, pis, meteliksiz dedektif Philip Marlowe'a başvurup Hollywood'un kendisine neden artık iş vermediğini araştırmasını ister ve yazarın kendisi olan bir gazetecinin de devreye girmesiyle olaylar gelişir. Arjantinli yazar Osvaldo Soriano'nun, Eduardo Galeano'nun önsözünü yazdığı ve karakterleri arasında Charlie Chaplin, John Wayne, Jerry Lewis ve Jane Fonda'nın boy gösterdiği, Fonda 1950'li yılların McCarthy Amerikası'nda kaynatılan cadı kazanları ile komünist yaftasını yapıştırdığı herkesi aforoz eden paranoyak Hollywood film endüstrisinin yer aldığı, bol eğlenceli, vurdulu kırdılı polisiyesi... (Arka Kapak)


Yorumlar


Kötü bir parodi
August 08, 2006 17:38

Aslında G. Amerikanın önemli yazarlarından biri olan Sorianodan başarısız bir polisiye parodisi. Okurken çok sıkıldığımı hatırlıyorum. Eğer kitaptaki kültürel referanslar bilinirse daha çekilir oluyor kitap.


çok vaat az iş
February 09, 2007 16:21

Siyasi polisiye türüne dahil olduğu kapakta bir başlıkla belirtilen kitap arka kapağında da geçen Chaplın,John Wayne,Jerry Lewıs gibi isimlerle çok renkli olacağı duygusunu uyandırıyo ilk başta ama okurken renk ahenkliğini koruyamıyor bi türlü.Paranoya içindeki Amerikan toplumunun o yıllarını anlatan belgeseller izlemek daha ilginç bir tecrübe olabilir.


Yorum yaz
mode_edit