menu

Son Durak
Orjinal Adı:
The Last Precinct (2000)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Patricia Cornwell, tüyler ürpertici bir cinayet romanı ile bir kez daha okurları ile buluşuyor. Adli tıp doktoru Kay Scarpetta, gecenin bir vakti evine gelen polise tereddüt etmeden kapısını açar ve daha ne olduğunu anlayamadan vahşi bir saldırıya uğrar. Yoğun adrenaline rağmen soğukkanlılığını kaybetmeden, sapık caniyi etkisiz hale getirir. Suçlu yakalanmış, adalet yerini bulmuştur. Ama bir dizi vahşi cinayetin zanlısı olarak görülen bu adam nedense mağdur gibi gösterilmekte, aksine anlaşılmaz bir biçimde Kay Scarpetta pek çok kanıt desteğiyle suçlu durumuna düşürülmektedir. (Arka Kapak'tan)


Yorumlar


ADLİ TIP İLE DEDEKTİFLİK SINIRLARINDA
April 29, 2006 00:00

SON DURAK
Patricia Cornwell

Adli Tıp uzmanı ve kurumun yöneticisi olan Kay Scarpetta polis kimliğine bürünmüş bir katilin saldırısına uğrar,gecenin geç saatlerinde.Katilin elinden kurtulduğu gibi onun yakalanmasını da sağlar üstelik.Ancak takip eden günlerde,delillerin değiştirildiği anlaşılacak ve uzmanımız suçlamalarla karşı karşıya kalacaktır.Üstelik,Eyalet yetkilileri arasındaki iktidar savaşı da Scarpetta’nın lehine çalışmamaktadır.
Kay Scarpetta,kendini aklayabilmek için,çalışma arkadaşı olan polis müfettişi,Nazi zulmünü yaşamış yaşlı bayan arkadaşı,Washington’da görevli Adli Tıp yetkilisi bir bayan ve polis teşkilatında görevli lezbiyen kuzeninin yardımını alacaktır.
Katilin,daha önce işlenmiş pek çok cinayetin faili olduğuna ilişkin delillere rağmen,öldürülen kadınlarda bulunan sperm örneklerini bırakmasının mümkün olmaması,işleri zorlaştırmaktadır.Katil,ender görülen genetik kökenli bir hastalıktan muzdariptir ve bu arada iktidarsız olduğu da anlaşılmıştır.
İlgiyle okudum.


Yorum yaz
mode_edit