menu

Kar Kokusu ( 6.8/10)
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Daha fazla konuşmak içinden gelmemişti Leonid'in. O yaprak kımıldamayan boğucu New York akşamında sessiz kalmayı seçmiş, içkisini yudumlayarak, karanlığa gömülen yaz güneşine dalıp gitmişti. Ama şimdi, bu buz gibi Moskova sabahının içinde ilerleyen trenin aralık penceresinden içeri dolan dipdiri kar kokusunu yeniden duyuyordu. Yıllar öncesinde bıraktığı bu duyguyu aradan geçen onca zamandan sonra neyin, hangi olayın ona armağan ettiğini kavrayamasa da, ciğerlerini kar kokusuyla doldurarak, Moskova'nın aşina olduğu köşelerine, binalarına, sokaklarına sevgiyle bakıyordu. (Arka Kapak)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


toplumsal ve siyasi polisiye'de ülkemizin baş ucu kitabı
January 26, 2006 19:08

Türkiye'nin kaotik siyasi ortamından moskova'nın karlı sokaklarına uzanan inanılmaz bir hikaye. Bir türk yazar dan okuduğum, benim ilk üçüm olan polisiyelerden birisi. okuru gerçeklik hissiyle en derin noktasından vuran bir kurmaca. gerçi kurmaca olmasıda belirsiz. Bir ara moskova'da eğitim gören yazar belirli kısımlarını yaşamış olmalı. bu kadar canlı etten kemikten karakterler, uzamın kelimelerden sanki görülmesi ve roman konusunun vuruculuğu romanı neredeyse kült hale getirmiş. Şu çılgın türkler bu günlerde oldukça yüceltilirken bence bu kitapta her türk gencinin okuması gereken ve o zamanı en iyi yansıtan kitaplardan. işin ilginç olanı bunu sadece bir kaç sayfayla bile anlatabilmiş olması. gerilim dozu yüksek olan bir roman. zaten türkiye'deki en iyi polisiye yazarından ne beklenebilirki. en iyisini yapmış gerçekten...herkes okumalı-okutturmalı-...


Atmosfer güzel, polisiye zayıf
May 17, 2006 17:34

Ahmet Ümit akıcı yazan bir yazar olsa da, bu kitapta karakterleri tanıttığı bir kısım var ki okuyanı allak bullak ediyor. 10 farklı karakter, bir okul ödevi yazılır gibi üç sayfa içinde biyografilerine kadar tanıtılmış. Karakterler hikayeye yedirilmediği gibi, o kadar çok bilgi ve isim o kadar kısa bir aralıkta verilmiş ki; hiçbiri akılda kalmadığı gibi okuyanı da çok yoruyor. Belki ilk kitaplarından olduğu için tecrübesizliğine mal edilebilir bu durum.

Diğer taraftan Ahmet Ümit'in eski Sovyetler atmosferini güzel yansıttığını söylemeliyim. Ayrıca, ideolojileri dolayısıyla bir araya gelmiş kişilerin hikayesini herhangi bir ideoloji ısrarında olmadan, polisiyeye konsantre olarak anlatmasını da takdirle karşılıyorum. Hatta kimi yerlerde kendi gençliğine eleştirel baktığını hissettim.

Fakat Ahmet Ümit polisiye kurgu açısından zayıf bulduğum bir yazar. Kar Kokusu'nun olay örgüsü pek yüzeysel. Polisiye doyumu arayan okuyucuları tatmin edeceğine inanmadığım bir roman.


Moskova'nın kar kokusu...
June 27, 2006 12:30

Ahmet Ümit´in hemen her kitabını okumuş bir okuru olarak bu kitabını pek beğenemediğimi belirtmeliyim. Zayıf bir polisiye olmuş. Kitabın ve olayın içine bir türlü giremedim okurken. Zaten ilk kitaplarından biri bu kitap, daha sonra yazdıklarında yazarın gelişim süreci iyice gözlemlenebiliyor. İlle de Ahmet Ümit diyenler okusun.


okumasanız da olur
August 31, 2006 16:25

anlattığından fazla şey vadeden derinliği olmayan bir roman bana kalırsa


Yorum yaz
mode_edit