menu

Kapalı Kutu
Orjinal Adı:
Dark Horse (2002)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Eski polis memuru Elena Estes, Florida'da narkotik bölümünde çalışmaktadır -ta ki, gereğinden fazla risk alana kadar. Hayatını altüst eden olaylardan sonra, kimsenin kendisine ulaşamayacağı bir inzivaya çekilir. Fakat on iki yaşındaki bir kız, Elena'dan, kız kardeşini bulmasını istediğinde her şey değişir.Erin Seabright'ın kaybolduğu Palm Beach'in zengin binicilik dünyası, bir polisin dünyasından oldukça farklıdır... ve çok daha tehlikeli. Elena, bu farklı dünyanın içinde hayatta kalmak için tüm zekasını kullanmak zorunda kalacaktır. Katil, Estes'i yozlaşma, yalan ve cinayetle dolu bir yarışın içine sürükler. Zamana ve kötülüğe karşı verilen bir yarış. Elena'nın kendi yaşamını da korumak zorunda olduğu bir yarış! Kitapları yirmiden fazla dile çevrilen, eleştirmenlerce "Polisiyenin Kraliçesi" ilan edilen Tami Hoag'dan... (Arka Kapak)


Yorumlar


Harada Cinayet
May 19, 2006 16:46

KAPALI KUTU
Tami Hoag

Narkotik dedektifi Elena Estes,katıldığı bir operasyonda yaptığı bir hata nedeniyle bir polisin öldürülmesine neden olmuş,fiziksel travmalar yaşamış ve Polis Departmanından ayrılmak zorunda kalmıştır.Şimdilerde yaşadığı ruhsal travmadan kurtulabilmek amacıyla,bir arkadaşının sahip olduğu yetiştirme ve eğitim çiftliğinde,insanlardan olabildiğince uzak,atlara ve doğaya olabildiğince yakın bir yaşam sürmeye çalışmaktadır.
Karizmatik bir at yetiştirici tarafından işletilen,yakınlardaki bir at yetiştirme çiftliğinde seyis olarak çalışmakta olan bir genç kız ortadan kaybolmuştur ve genç kızın akıbeti ile ne rahatına düşkün anne ne de genç kızdan nefret eden otoriter üvey baba ilgilenmektedir.Yerel Polis’in kendisini ciddiye almaması nedeniyle,Elena Estes’e ablasının bulunması için başvuran 12 yaşındaki Molly’dir ve Molly ablası için kaygılanan tek kişidir.
Elena Estes girdiği bu dünyada kirlilik ve yozlaşmalar ile yüzleşecek,daha güzel bir yaşam hülyasının peşinde Doğu Avrupa ve Latin Amerika’dan “güzel ülke”ye gelmiş insanların istismarı,şantaj,cinayet,dolandırıcılık ile örülmüş bir örümcek ağı içerisinde kayıp genç kızı aramaya koyulacaktır.
Bu arayış içerisinde Estes, kendine güvenin yeniden kazanıp,ruhsal travmasının üstesinden gelebilecek,Polis dedektifi Landry ile sağlıklı bir ilişki kurabilecek mi?Peki ya Molly,Estes’in ulaştığı sonuçlarla yüzleşebilecek denli olgun mudur gerçekten?
Okumak gerekir diye düşünüyorum


Yorum yaz
mode_edit