menu

Jüpiter
Orjinal Adı:
Jupiter's Bones (1999)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Kozmoloji ve astrofizik alanlarında söz sahibi bir bilimadamı olan Dr. Emil Euler Ganz, yirmi beş yıl önce, 'zaman makinesi' yapmaktan söz ederek herkesin alay konusu haline geldikten sonra ortadan kaybolduğunda, meslektaşları arasında sayısız söylenti yayılmıştır. On yıl sonra, kötü bir üne sahip olan 'Tanrı'nın Halkaları Tarikatı'nın lideri Rahip Jüpiter olarak ortaya çıktığı zaman ise, herkes onun akıl sağlığından kuşkuya düşer. Ve birgün Jüpiter tarikatın merkezinde ölü bulunur. Los Angeles Polis Teşkilâtı'ndan Teğmen Peter Decker'in elinde, meslek yaşamında karşılaştığı bu en şaşırtıcı olayla ilgili olarak, dedikodular dışında açıklayıcı hiçbir bilgi yoktur. Dedektif, ekibiyle araştırmayı derinleştidikçe, inanılmaz gerçeklerle yüz yüze gelecek, insanların aynı türden zayıflıklarının bir araya gelerek, korkunç bir güce dönüşebildiğini görecektir. Jüpiter'in Kemikleri, alışılmış polisiye romanlardan çok farklı, heyecan ve gizemin yanında, gerçek boyuttaki karakterleri, karmaşık ve sürprizlerle dolu olay örgüsü ile soluk soluğa okunacak bir kitap.


Yorumlar


VASATIN ALTI
May 19, 2006 18:36

JÜPİTERİN KEMİKLERİ
Faye Kellerman

Sansasyonel çalışma ve görüşleri ile bir kesimde hayranlık uyandırırken üniversite çevrelerinde alaya alınan Astrofizik Profesörü Emil Euler Ganz,10 yıl ortadan yok olduktan sonra ortaya çıkmış ve bir tarikat kurmuştur.Polis merkezine yapılan bir ihbar Ganz’ın yatağında ölü olarak bulunduğunu bildirmiştir.
Polis teğmeni Decker ve ekibinin tarikat merkezine yaptıkları ziyaret ve araştırmaları, tarikat mensubu bazı insanların ortadan kaybolduklarını anlamalarını sağlar,bu arada gövdesi kesilip biçilmiş bir ceset de bulunur,Tarikat’a ait bir tavuk çiftliğinde.Bulunan ceset Tarikat’ın yönetici Guru’larından birine aittir.
Ganz’ın 1 milyon dolar değerinde bir hayat sigortası poliçesine sahip olduğu anlaşıldığında tüm kuşlar Ganz’ın kızına yönelir.
Bu arada Decker,süre giden soruşturma içinde sorunlu üvey oğullar ile de ilgilenmek zorundadır.İlk gençlik çağlarını yaşayan çocuklardan bir,Filistin’de bir Yahudi yerleşimine yerleşmeyi planlarken,diğeri kız arkadaşı ile sevişirken yakalanmıştır ve Decker,üvey oğullarının geçmişlerinde önemli bir sorun yaşadıklarına inanmaktadır.
Gurulardan biri Bop,bir diğer Guru’yu Ploto’yu Decker ve ekibinin yanındayken öldürür ve Tarikat merkezine kapanır,müritleriyle birlikte.Tarikat merkezi,cephaneliği de olan bir kaledir handiyse ve Bop her yaştan tarikat mensupları ile birlikte dünya değiştirmeye kararlıdır.
Guru Bop’un salt gündemde olmak için toplu cinayet ve intihar yoluna gitmesi ikna edici değil bence.
Okumamak kayıp olmaz.


sıkıcı
August 07, 2006 22:31

Faye Kellerman'ın hakkında yazılan yorumlardan sonra bu kitaptan epey birşey bekleyerek başlamıştım ama kitap ve karakterleri esas olarak sıkmayı başardılar. Konusu ilginçmiş gibi görünse de sonunda -eee yani?- etkisi yaratıyor.


Yorum yaz
mode_edit