menu

Hemen Git Çabuk Dön
Orjinal Adı:
Pars vite et reviens tard (2001)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Paris 18. Bölge'de bir binanın 13 kapısına özenle işaretlenmiş ters 4 rakamı. Ve rakamın altında şu harfler: CLT. Komiser Adamsberg bu işaretlerin fotoğrafını çekiyor ve tereddütte: Bu işaretler bir grafitti mi yoksa asırlardan beri süren tehditlerden bir başkası mı? Şehrin öteki yakasında eski Britanyalı denizci Joss, şaşkın bir durumda. Üç haftadan bu yana gizli bir el posta kutusuna uzanıyor. Birisi onunla eğleniyor? Bir kaçık mı bu? Ataları Joss'un kulağına şöyle fısıldıyor: "Kendine dikkat et Joss, insanın kafasında yalnızca güzel şeyler yoktur." Komiser Adamsberg'in maceraları Fred Vargas serisinin 3. kitabiyla devam ediyor...


Yorumlar


akıcı ve hoş.. bir de ceviri güzel olsa..
May 16, 2006 12:19

aman efendim şahane bir adamsberg hikayesi daha.. paris'te bir katil insanları öldürüp vebadan ölmüşler süsü veriyor.. deli mi ne? e deli tabii ki. bir de çığırtkan Joss var ki, katilin elinde oyuncak olmuş, garip metinler okumak durumunda.. parasıyla değil mi? yaşlı bilge evsahibi var, şişman ve güzel lizbeth var, kaslarını pek seven paten dükkanı sahibi var, onun içine kapanık kız kardeşi var, ve adamsberg var, danglard var.. çok hoş karakterlerle bir vargas klasiği diyebiliriz..


January 06, 2021 08:57

çevirisi nedeniyle yarım bıraktım bu kitabı. bir de yazar giriş bölümünü çok uzun tutmuş gibi geldi bana. ya da ben uzun girişleri sevmiyorum.


Yorum yaz
mode_edit