menu

Gizli Tarih
Orjinal Adı:
The Secret History (1992)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

... On gün sonra karlar eriyip onu bulduklarında, eyalet polisi, FBI ve arama çalışmalarına katılan diğerleri, şaşkınlıkla aslında günlerdir onun karlar altındaki cesedi üzerinde gezinip durduklarını fark ettiler. Sorumluluğunun bir kısmı bana ait olan bir olayın böylesine büyük gürültü kopardığına inanmak çok güçtü. Daha da inanılması güç olan ise benim tüm o kameraların, üniformalı insanların ve şeker kabına üşüşen karıncalar gibi Cataract Dağı'na üşüşmüş olan kalabalığın arasından en ufak bir şüphe bile uyandırmadan yakamı sıyırabilmiş olmamdı. Bu işten yakayı sıyırmak başka, tamamen kurtulmuş olmak başka bir şeydi, ne yazik ki bunların birbirinden farklı şeyler olduğunu çok daha sonraları anlayabildim. Bir zamanlar o yamaçta olanları bir nisan ayının öğleden sonrasında bıraktığımı, artık çok gerilerde kaldığını sanıyordum, ama şimdi bundan o kadar emin değilim... Vermont eyaletindeki bir üniversitenin eski Yunan edebiyatı bölümünde okuyan bir grup öğrenci kendilerini o eski kültürün büyüsüne öylesine kaptırmışlardır ki, bugünün ahlaki değerlerinin hiçbir önemi olmadığına karar vermişlerdir. Onlara göre önemli olan tek şey insanın içinden geleni yapmasıdır. Bu bir cinayet işlemek bile olsa. Gizli Tarih, hareketli, nefes kesici, eşsiz bir cinayet romanı. (Arka Kapak)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


TAŞRADAKİ MELANKOLİ
May 19, 2006 16:39

GİZLİ TARİH
Donna Tartt
Küçük bir taşra kentindeki Üniversite’ye İngiliz Dili ve Edebiyat okumak için gelen Richard, karizmatik Eski Yunan Dili Ve Edebiyatı profesörü ve öğrencilerinin etkisiyle Eski Yunan Dili okumaya karar verir.
Profesör çok seçicidir ve öğrencilerinin kimler olacağına da sayısına da kendisi karar vermektedir,öğrencilerin sayısı Richard ile birlikte ancak 6 olmuştur.Richard dışında öğrencilerin tümü az çok tanınmış,varlıklı ailelere mensuptur.
Giderek tanımaya başlar arkadaşlarını Richard. Henry bir entelektüeldir, Bunny her şeye hakkı olduğuna inanan ve diğerlerini sömüren bir başağrısı, Francis bir eşcinsel ve Charles ile Camilla aralarında ensest ilişki bulunan ikiz kardeşlerdir.Ve grup içlerinden Bunny’den bile gizledikleri bir sırlarını açarlar Richard’a, kırda gece saatlerinde düzenledikleri bir Bakhus eğlencesi/ayini esnasında bir cinayet işlemişlerdir.
Bunny,çok geçmeden keşfeder olayı ve şantaja başlar,isteklerinin de arttırır dozunu.Grup,Bunny’den de kurtulmak zorundadır,kaza süsü verdikleri bir cinayet daha işlerler.Peki ama, işledikler suç bırakacak mı peşlerini.
Okuduğum iyi cinayet romanlarından birisi.Taşranın melankolisi,Eski Yunan tarihi ve trajedilerindeki kahramanlar,yaşam biçimi ile roman kahramanları arasındaki koşutluklar dikkate değer


Yorum yaz
mode_edit