menu

Ortak ( 8.0/10)
Orjinal Adı:
The Partner (1997)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Onun izine Brezilya'daki küçük bir kasabada rastladılar. Adını ve görünüşünü değiştirmişti, ama aradıkları adam olduğuna emindiler. Onu bulmak için üç buçuk milyon dolar harcamışlardı. Dört yıl önce, adı Patrick S. Lanigan'dı. 1992 yılının Şubat ayında bir araba kazasında ölmüştü. Kısa zamanda adını duyurmuş bir hukuk bürosunun ortaklarındandı. Güzel bir karısı, yeni doğmuş bir kızı ve parlak bir geleceği vardı. Ölümünden altı hafta sonra, hukuk bürosunun hesaplarında doksan milyon dolarlık bir açık olduğu fark edildi. İşte o anda, onun aslında hala hayatta olduğunu anlamışlar ve çok uzun sürecek bir takibi başlatmışlardı.


Yorumlar


MÜTHİŞ BİR GRİSHAM
May 17, 2006 16:27

ORTAK
John Grisham

Ufak bir hukuk bürosunun küçük ortağı avukat Patrick Lanigan,öldüğü izlenimi verdiği bir trafik kazasından sonra,sahte belgelerle hukuk bürosu ve temsil ettikleri müvekkillerine ait-pek de meşru olmayan yollarla elde edilmiş- 90 milyon dolarla birlikte ortadan kaybolmuştur.

Olaydan 4 yıl sonra nihayet,olaydan zarar görenlerin tuttuğu özel dedektiflik şirketi ulaşır kahramanımıza,birkaç milyon dolar harcadıktan,bilgi almak için epey ödül dağıttıktan sonra.Ancak,90 milyon doların nerede olduğunu öğrenemeden,FBI’a teslim etmek zorunda kalırlar Lanigan’ı,bir ihbar telefonu Lanigan’ın özel dedefliklik şirketinin elinde olduğunu bildirmiştir FBI’a.

Lanigan Birleşik Devletler’e getirilir ve pazarlıklar başlar.Bir deha ile karşı karşıyadır,Lanigan’ın muhatapları.Herkes teker teker pes etmek zorunda kalır.Lanigan bir dolandırıcılık sonucu Federal Hükümet’ten sızdırılan 90 milyon doları Hükümet’e iade ederken,yatırımları sonucu arttırdığı 20 küsur milyon doların sahibi olmuş,kendisine ihanet eden eşinden kurtulmuş,hukuk bürosu sahipleri olan eski ortakları ve Brezilya’da kendisini bulup FBI’a teslim edene dek işkence eden özel dedektiflik şirketi sahibini hapse göndermiş ve kendisi de özgür kalarak çıkacaktır,bu süreçten.

Evet ama,bütün bu süreçte kendisine yardım eden ve paranın kontrolünü elinde tutan Brezilya vatandaşı avukatı/sevgilisi Eva’ya ulaşabilecek mi,Lanigan?
Çok hoş bir polisiye/gerilim.Okumamak kayıp


İlk Okunduğunda Etkileyici Ama Sonra Unutuluyor
May 18, 2006 17:10

John Grisham mesleki yetkinliğinin kendisine kazandırdığı hukuk bilgisi neticesinde başarılı kurgulara imza atan bir yazar. Firm - Şirket romanında olduğu üzere, bu kitabında da kahramanı tereyağından kıl çeker gibi olaydan sıyrılmayı başarıyor.
Sürükleyici ve akıcı bir tarzı var; okurken keyif veriyor, etkiliyor. Ancak nedendir bilinmez, Grisham kitaplarının detayları çok çabuk siliniyor insanın aklından. Sanırım Amerikan tarzı yazının dezavantajı bu :)


Ortaklık...
June 11, 2006 19:22

90 milyon dolar. Kaçan bir adam ve peşindeki avcılar. John GRISHAM yine döktürmüş. Sağlam bir hikaye ve sağlam bir kurgu her zamanki gibi. Diğer kitaplarında olduğu gibi sürükleyicilik kitabın her aşamasında var. Zekası üstün kapasitede olan ve bu zekasını çok iyi kullanabilen bir avuaktın çarptığı 90 milyonla ortadan kaybolması, bu kadar dikkatli ve tedbirli birinin nasıl yakalandığını heyecanla okuyacaksınız. Ben kitabı okurken finalde hep bir sürprize hazırlıklıydım ve bu sürpriz de beklediğim gibi çıktı ama beni şaşırtan ikinci süprizdi. Arka kapaktaki yorum gibi 'SON DERECE MÜKEMMEL'


Yorum yaz
mode_edit