menu

Darboğaz ( 8.5/10)
Orjinal Adı:
The Narrows (2004)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Harry Bosch Serisi #10

FBI ajanı Rachel Walling'in yıllarca bir kabus gibi beklediği telefon nihayet gelir: Şair geri dönmüştür. Ajan Rachel, cinayetlerinin her birini bir mısra ile ören bu seri katilin izini sürmektedir ve kendini şair olarak adlandıran caniyi asla unutmamıştır.
(Arka Kapak'tan)



Yorumlar


beklediğimize değdi
May 09, 2006 11:30

Önce yazarın "Şair" kitabını okuduktan sonra bu kitabını okuyun derim. Çünkü bir devam kitabı. Sonra başka polisiyeler okudukça M.Connelly´nin değerini daha iyi anlamaktayım, bu da fark ettiğim en belirgin özellik. H.Bosch eski bir arkadaşının ölümünün peşinden giderken nelerle karşılaşıyor, bunu görüyoruz. Kitapta polisiye adına yok yok. Keyifle, merakla okutuyor kendini. Her an şaşırmaya hazır bekletiyor. Kaçırmayın, okuyun


Şeytanla Güreşen Bosch
September 10, 2008 02:52

Michael Connelly-Darboğaz
Connelly yine rahat okunan,sürükleyici bir polisiye yazmış.
Her ne kadar Şair kadar olmasa bile okunması gereken güzel bir kitaptı.Şair'de katil belli değildi ve bu romanı daha ilginç bir duruma getiriyordu.Hele katilin oldukça sürpriz bir kişi çıkması kitabın değerini daha fazla arttırmıştı.Bu kitapta ise Şair'in katili geri dönüyor ve kahramanlarımızla oyunlar oynuyor.İpuçlarını ortalığa saçarak onları peşinden koşturuyor.Fakat özellikle şair kitabındaki katili ve olayları oldukça açık bir şekilde bu kitapta vermesi kötü oluyor Şair kitabını okumadan bu kitabı okuma ihtimali olanlar için.
Bu kitapta Connelly'in eski kahramanlarından Rachel Walling(Şair kitabından),Terry MacCaleb(Kan Bağı ve Hile Kitabından) ve Harry Bosch var.Terry MacCaleb kalp krizi ? geçirip ölüyor.Karısı Bosch'a kocasının öldürüldüğü şüphesiyle başvuruyor.Bosch araştırdıkça olaylar gelişiyor.İşin içine Şair'in yeni cinayetleri giriyor.Rachel Walling'e Şair tarafından yeni cinayetleri hakkında ipuçları gönderiliyor.O da farklı bir yönden bu olayları araştırırken Bosch ve Rachel'in araştırmaları aynı noktalarda buluşuyor.
Kitapta insanları tahlil ederken Dönüştürenler ve İçe Atanlar diye iki büyük gruba ayırıyor Rachel.Bu incelenebilir kavramlar bence.
Bosch'un Elenor ve kızı ile olan ilişkileri var.
Kanlı İş(Kan Bağı) kitabı ile ilgili yazarın değerelendirmeleri de ilginçti.


Yorum yaz
mode_edit