menu

Kızıl Nehirler ( 8.3/10)
Orjinal Adı:
Les Rivières pourpres (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Biz Efendileriz, Biz Köleleriz. Biz Her Yerdeyiz, Hem de Hiçbir Yerde. Biz Karar Verenleriz. Kızıl Nehirlerin Hakimiyiz. (Arka Kapak'tan)


Yorumlar


Grange'in şaheseri...
November 08, 2005 20:35

Grange'in şüphesiz şimdiye kadar en iyi eseri. Kurgu, işleyiş mükemmel. Herkesin okuması gereken bir kitap. Paralel gelişen iki bağımsız gibi görünen olayınkorkunç bir şekilde birbirine bağlı oluşu ve insanın düşünemeyeceği hain bir plan. Sanırım daha fazla anlatmam mümkün değil.
Fakat şunu söyleyim, sakın Filmi (Jean Reno ile) seyretmeyin. Kitabı okuyun ve planı tam olarak anlayın, çünkü filmde bu plan anlaşılmıyor. Film yetersiz, Kitap muhteşem, kaçırmayın...


kitabı okuyun filmi boşverin
June 03, 2006 16:00

Filmini gördükten sonra kitabı okuma şansı buldum ama kitap kesinlikle daha sürükleyici ve daha derin işlenmiş.Nedenler ve nasıllar birbirine dehşetengiz bi şekilde bağlı.Tam bi iyi vakit geçirme kitabı.Yazarın bundan sonraki kitaplarıyla karşılaştırma yapıldığında kızıl nehirlerin yanında hepsi vasatın altında kalıyor.


mutlaka okuyun
May 12, 2006 17:06

Muhteşem bir kitap herkes mutlaka okumalı.
Sürekli artan gerilim, karakterler ve korkunç cinayetler kitabın başından ihtibaren sizi sarıyor.Filmi ise çok başarısız.


Bu kadar sürükleyici bir kitap okumadınız!
May 17, 2006 18:22

Grange çok iyi bir yazar. Tüm kitapları sürükleyici, konular her zaman çok ilginç. Fakat Kızıl Nehirler kadar sürükleyici bir kitap ben hiç okumamıştım. İnsan bu kitaba başlayınca en basit işlerine bile konsantre olamaz hale geliyor. Akıllar kitaba takılı kalıyor, illa ki bitirmeniz lazım. Sayfalar çılgın bir hızla dönüyor, dönüyor..
İki farklı koldan ilerleyen bir Grange romanı. Öyle ki, bir kahramanın hikayesine o kadar kaptırıyordum ki, onunki yarıda kalıp da öbürünün hikayesi başlayınca sinirleniyordum. Fakat aynısı bu sefer ikinci kahramanın hikayesini okurken başıma geliyordu.
Bu arada filminin tam bir felaket olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Son derece kötü bir film olmakla birlikte, kitapla da doğru düzgün bir alakası yok. Filmi izlediyseniz bir de kitabı deneyin, pişman olmayacaksınız.


ilk
May 20, 2006 14:16

Yok yok bu kitapta.
O yüzden ilk onumda ilk sıralarda olabilecek bir kitap.
Benim için acı olan yazarın en sürükleyici kitabını ilk önce okuyuşum ardından da tüm kitaplarında aynı güzelliği beklemem oldu.
Yazarın 1.kitabı bu,okuyun.


Nehirler Kırmızı Akıyor
June 12, 2006 14:37

İlk çıktığında nasıl oldu da bu kitabı ıskaladım bilemiyorum. Bu kitabın önce filmini gördüm ve dondum kaldım açıkçası. Kitabı okurken ise filmini izlemiş olama rağmen soluğumu ve giderek temposu artan kalbimi tutmakta zorluk çektim. Böyle güzel kitapları okumak kitap sevgisini artırıyor. İçerisinde bu denli heyecan ve adrenalin barındıran ayrıca backroundu da çok kuvetli olan bu kitabı kalbi rahatsız olanalra okumasın, mazaallah okurken durabilir yoksa. Okumak için verdiğim ve şimdi kim olduğunu maalesef hatırlamadığım birisi bu kitaba el koyduğundan kütüphanemde boşluğu dolmayacak bu kitap dönmezse yenisini alacağım.


Grange'nin Başyapıtı
August 05, 2006 14:10

Kızıl Nehirler,Grange'nin kurtlar İmparatorluğu ile birlikte okunmayı hak eden iki kitabından birisi hatta en iyisi.Fransa'nın ıssız bir yöresinde gerçekleştirilmeye çalışılan üstün insan ütopyasını ve bu ütopyanın mağdurlarının intikam arayışınıokuyoruz.Kuzey Afrikalı dedektif karakteri çok çarpıcı


MUHTEŞEM ÖTESİ
April 04, 2007 10:24

J.C.GRANGE muhteşem ötesi bir yazmış.Kızıl Nehirler gerçektende harika bir kitap,mükemmel içerik,harika bir kurgu,okumadan geçilmeyecek bir kitap


grange 1 numara
November 08, 2007 09:34

granceın bütün kitapları süper bir numara en güzel kitabı siyah kan herkes okumalı bukitabı


herkes okumalı...
December 24, 2007 05:31


zevkle okunan bi kitap grange kitaplarının hepsi akıcı ama en sevdiğim siyah kan okumayan varsa mutlaka okusun=)


Yorum yaz
mode_edit