menu

Sakkara'nın Kumları ( 8.0/10)
Orjinal Adı:
The Sands of Sakkara (1999)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Yıl 1939'dur. Prusyalı bir anne ile Amerikalı bir babanın oğlu olan Jack, ailesinin yanında bahçıvan olarak çalışan adamın oğlu Harry'yle birlikte Mısır'a, Sakkara kazılarında çalışmaya gider. Orada güzel Alman Yahudisi Rachel Stern'le karşılaşan iki genç ona aşık olurlar. İkinci Dünya Savaşı'nın çıkmasıyla Jack Avrupa'ya döner. Mısır'da kalan Rachel naziler tarafından yakalanır ve ortadan kaybolur. Dört yıl sonra, Roosevelt ve Churchill savaşın en önemli zirve toplantısı için Mısır'a gelir. Olaylar Harry, Jack ve Rachel'in Mısır'da tekrar bir araya gelmelerini sağlar, ancak bu kez farklı taraflardadırlar. Ortak konuları sadece savaşın değil, bütün XX. yüzyılın kaderini değiştirebilecek bir cinayettir. Meade'in alışılmadık ve ilginç öyküsü gerçek bir hikayeye dayanıyor. Meade, 'Nazilerin, 1943 yılında çok önemli bir toplantı için Ortadoğu'ya gelen Roosevelt ve Churchill'i öldürmek istemeleri tarihi bir gerçektir.' diyor. Kitap çok iyi anlatılmış ilginç bir öyküye dayanıyor. Gerçek ve yarı gerçek noktalar birbirlerine iyi bağlanmış, esas karakterler kusursuzca seçilmiş.
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


irlanda polisiyesi ama mısırda geçiyor
June 10, 2006 23:57

İkinci dünya savaşı yıllarında Mısırda geçen uzunca ve büyük boyutlu bir kitap sakkaranın kumları hatta bazı yerler biraz fazla uzun.Gerçek bir hikayeye dayandığı söylenen bir öyküsü var.Benim gibi Mısır ve dünya savaşlarına özel ilginiz varsa dökümanter olmayan kaynakları da okumak istiyosanız genel anlamda okuması güzel gelebilir.Doğan Kitap'ın ülkeler ve polisiye serisinin irlanda ayağından bir örnek


Üç Ayaklı aşk ve Kahire Toplantısı
June 11, 2006 18:22

SAKKARANIN KUMLARI
Glenn Meade

1939 yılı,II. Büyük Savaş öncesinde Mısır Piramitlerinde arkeolojik araştırmalar yapan gurup içerisinde yer alan çocukluklarından bu yana birbirlerinden ayrılmayan Jack ve Harry’nin,ortak tutkuları Rachel’dir.İki genç Rachel’e olan aşklarını dile getiremeden savaş başlamıştır.
Babası Yahudi olan Rachel,Nazilerin elinde tutsaktır.Jack,Alman kanı taşıdığını anımsamış ve Alman ordusuna katılmıştır.Harry ise Amerikan askeri istihbaratına hizmet vermektedir.Bu üçlünün yolları, Nazilerin Kahire toplantısı için Mısır’a gidecek olan Roosevelt’e düzenleyecekleri suikast nedeniyle kesişecektir.


Tek kelimeyle Glenn Meade
June 18, 2006 16:22

Yine piriket kalınlığında bir kitap ve yine sıkılmadan elimden bırakmadan okudum. Ama Kar Kurdu'nu da okuduktan sonra olayların gelişimi hatta karkaterler bile epey benzerlik gösteriyor. Bu sefer Almanlar, Amerikan 'President'ini öldürmek için ajan gönderiyor. Okuyun ve okumanın zevkini çıkarın.


sakkaranın kazıları
June 21, 2006 15:15

filmde iyi bit alt konu başlığı oluşturulmuş ve karaekterler biraz konu ile ilgisiz bir çalışma düzeyinde oluşturulmasına rağmen 2, dünya savaşı'nın karanlık atmosferini göz önüne alırsak ve casusluk olaylarının ilk başladığı savaşın bu savaş olduğunu da bilirsek kişi seçiminin yazarın acemiliğinden değil bilgeliğinden kaynaklandığını anlarız ve zor bir yaratım gücünü engin araştırma kabiliyeti oluşturulmuş bu kitabı taqkdir etmekten başka elimizden hiç bir şey gelmez.teşekkürler glenn meade


rachel-harry-jack
April 03, 2008 13:31

okuduğum en kalın kitap özelliği taşımasına rağmen oldukça sürükleyici bir kitaptı. sıkıldıkça alıp okumaya başladım ve bırakamadım. tavsiye ederim güzel bir macera-gerilim romanıydı.


Yorum yaz
mode_edit