menu

Kutsal Kefen
Orjinal Adı:
La Mermandad de la Sabana Santa
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:



Yorumlar


İLGİNÇ KONUDA DERİNLİKSİZ ANLATI
April 21, 2006 14:59

KUTSAL KEFEN

Nasıralı'nın çarmıhtan indirildikten sonra üzerine örtüldüğüne ve üzerinde o'nun görüntüsünü taşıdığına inanılan keten parçasının öyküsü.Dokunulduğunda insanlara şifa verdiğine inanılan bu bez parçası,yüzyıllar boyunca Edessa(Urfa)'da korunduktan sonra,Bizans tarafından zorla alınmış,Haçlı seferleri sırasında İmparatorluğu ele geçirenler tarafından Tapınakçılar'a satılmıştır.

Kefen'in muhafaza edildiği her katedral,her kilise tarih boyunca yangın felaketi ile yüzyüze kalmıştır.İlginç olan her yangın sonrasında;yangın çıkarmaktan zanlı olanların ve/veya yangın sonrasında bulunan cesetlerin diilerinin olmaması ve parmak uçlarının parmak izlerinin belirlenemiyeceği biçimde yakılmış olmasıdır.
Kutsal Kefen'i ele geçirmek/korumak için Urfa'da halen yaşayan(varlıklarını gizleyerek)gizemli bir Hristiyan cemaati ile çağdaş Tapınakçılar arasındaki mücadelenin öyküsü.Tabii işin içinde son yangını aydınlatmak isteyen İtalyan dedektifler de var.
İlginç bir konu,ama bence yeterince derinlik verilememiş


Mübarek Kefen Avcıları
June 18, 2006 16:56

Kitabı ben takılmadan süratle okudum. Kendini okutan bir kitap. Aynı anda birkaç hikaye birden anlatması ve tarihle günceli birlikte harmanlası okuma hızını olumlu etkiliyor fakat bence günümüzde geçen olay tarihte anlatılanların gölgesinde kalmış. Da Vinci Şifresi'nin açtığı yolda gösterdiği ülküde ilerleyen bir kitap daha kısacası. Bir taraftan da Hz.İsa hakkındaki gerçekleri bildiğimiz için kutsal kefen hikayesi efsane olmaktan öteye gidemiyor tabii ki.


Yorum yaz
mode_edit