menu

Vampirle Konuşma
Orjinal Adı:
Interview with the Vampire (1976)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Ard arda yazdığı vampirli kitaplarının ulaştığı başarıyla vampir edebiyatını bütün dünyada yeniden hortlatan Anne Rice'ın bu kitabı, tuhaf bir biçimde her şeyi sarmalayıp kuşatan erotik anlatımı, ustaca kurulmuş atmosferi, baştan sona hiç düşmeyen bir tempoyla sağlanmış gerilimi sayesinde soluk soluğa okunuyor. Vampirleri ve vampirliği kaba bir metafor olarak değerlendirme kolaycılığına düşmeden, yarattığı karakterlerin derin iç dünyaları ve sağlam çizilmiş portreleri sayesinde insanlığın en eski varoluş sorunlarına ustaca eğilme başarısını gösteren Rice, bir yanıyla sentetik, bir yanıyla klasik bir tat yakalıyor. (Remzi Arka Kapak)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Filmi izlemiştiniz, kitabı da okuyun
January 31, 2019 15:55

Vampir temasını edebiyata Bram Stoker getirdi, bu doğru. Ama temanın evrimi ve popüler kültürde bugün geldiği milyon dolarlık yer, Anne Rice sayesinde.

Drakula tek bir karakterdi ve onunla karşılaşanların korku dolu bakış açılarından betimlenmişti. Halbuki Anne Rice vampirin kendisini özne alıyor. Böylece önceki yüzyılda yaratılan 'vampir' steryotipini de bitiriyor. Meğerse bir tane 'vampir' şablonu yokmuş.Vampirler de iyisiyle kötüsüyle, kıskancıyla, egosantrik olanıyla, mütevazı olanıyla birbirinden farklı karakterlermiş meğerse.

İnsanların dünyasında yüzyıllarca devam eden hayatlarında vampirleri özne olarak okuyoruz. Büyüyemeyen küçük kız ve onun etrafındaki karakterlerin yıllar içindeki psikolojileri, mücadeleleri güzel anlatılıyor.

Filmi zamanında çok ses getirmişti. Ama kitabı da iyi.


Yorum yaz
mode_edit