menu

Fısıldayan Rüzgar
Orjinal Adı:
The Veteran: And Other Stories (2000)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

On altıncı yüzyılın çalkantılı günlerinde genç bir rahibeye yapılan işkenceler yüzünden patlak veren savaşın yerle bir ettiği Siena'da yaşanan bir mucize ve sonrasında Almanların ağır bir yenilgiyle İtalya'dan çekilmesi; Uluslararası yolculuk yapan bir uçaktaki uyuşturucu kaçakçılarına karşı verilen mücadele; Kentte işlenen vahşi bir cinayetin faillerini savunan parlak bir avukat ve tüm yaptıklarına karşı adaletin beklenmedik bir biçimde sonuçlanması; Londra'nın ünlü bir müzayede evinde dönen dolaplar ve zekice uygulanan intikam planları sayesinde dünyaca ünlü Büyük Ustalar'ın saygın dünyalarının bir anda yıkılması; Montana dağlarının vahşi ve ıssız gölgesinde yaşanan amansız bir insan avı... Her biri içinde farklı birçok konuyu ve temayı barındıran beş öykü Fısıldayan Rüzgar'la sizlerle buluşuyor. Usta yazar Forsyth, nefes kesen bir anlatımla okuyucularını büyülemeye devam ediyor. (Arka Kapak)


Yorumlar


Forsyth'dan iyi bir toplama daha
May 18, 2006 16:30

Uluslararası politika, yakın tarih, gizli örgütler, silahlar, soğuk savaş, uluslararası hukuk, askeriye, polisiye prosedürleri vs. konularında engin bilgisi bulunan Forsyth; bilgi birikimini değişik konulu 5 farklı hikaye ile sergiliyor.
Bu hikayelerin ilk dördü yine birbirinden gerçekçi detaylarla bezeli ve hepsinin sonu "Forsyth sonu" denebilecek tarzda vurucu. Beşinci hikaye olan "Fısıldayan Rüzgar" ise Amerikan tarihindeki gerçek bir olayın detaylarından (Forsyth Amerikalı değil İngilizdir) yola çıkıyor fakat fantastik bir kurguyla günümüze bağlanıyor, çok acıklı ve çok güzel bir aşk hikayesi.
Forsyth'ın en iyi hikaye toplama kitabı kuşkusuz ki "Muhteşem Hata"dır. Fakat "Fısıldayan Rüzgar" da yine iyi bir eser. Okuyun.


Yorum yaz
mode_edit