menu

Ruhlar Dükkanı
Orjinal Adı:
Needful Things (1991)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Ruhlar Dükkanı'nda her şey vardı. Ama sadece ruhunu satanlar için... Siz Daha Önce de Buraya Gelmiştiniz Tabii gelmiştiniz ya... tabii. Ben gördüğüm yüzü asla unutmam. Buraya gelin de elinizi sıkayım! Bir şey söyleyeyim mi? Sizin yüzünüzü bile görmeden, yürüyüşünüzden tanıdım. Castle Rock'a dönmek için bundan daha iyi bir gün seçemezdiniz. Ne harika değil mi? Av mevsimi yakında başladığında ormanlardaki ahmaklar turuncu giysileri olmayan ve kımıldayan her şeye ateş edecekler. Bunları sonra kar ve sulusepken izleyecek. Ama hepsine daha çok zaman var. Şimdi Ekim ayındayız ve biz Rock'ta Ekimin istediği kadar kalmasına izin veririz. (Kitabın Girişinden)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic


Yorumlar


Herkese ne Gerekliyse O
May 19, 2006 16:49

RUHLAR DÜKKANI
Stephen King

Castle Rock sakinlerinin sıradan ve tekdüze yaşamlarının altında yatan korku,fantezi,arzu,özlem,sır,hırs ve kinlerinin açığa çıkması ve eyleme geçmesi için,Gerekli Şeyler dükkanının açılması yetmişti.Gizemli biridir Leland Gault,Gerekli Şeyler’’in sahibi.Dükkanın vitrinine bakan her Castle Rock sakini,orada kendisine gerekli olan bir meta görür.Çocukluğunda kendisini en mutlu olduğu anlarlı temsil eden bir oyuncak,yetişkinliğe geçişle özdeşleştirilen bir tilki kuyruğu,hayran olunan Kral’ın bir fotoğrafı.Gerekli Şeyler’de her bir Castle Rock sakininin en gizli arzularına,fantezi,sır,acı ve hırslarına hitap eden bir nesne mutlaka vardır.
Üstelik, Dükkancı oldukça ehven fiyatlarla satmaktadır,herkes için en gerekli şeyleri.Her müşterinin,oldukça makul bir ücret ve bunun yanında Dükkancı’nın belirlediği bir kişiye yine dükkancının planladığı “masum bir şaka” yapmakla istediği nesneyi satın alabilmektedir.
Son derece mutludur her müşteri,satın aldıkları her nesne özledikleri,arzuladıkları gizli dünyalarının kapılarını açmıştır.Bu gerekli şeylerini yitirmektense,ufak bir şaka yapmaktan ne çıkar?
Bu şakalar,harekete geçirir Castle Rock sakinlerini.Her bir sakinin bu iğrenç şakayı yapacağını düşündüğü birisi vardır mutlaka.Amerikan bireyciliği,mülkünü ve kendini koruma güdüsü geçer harekete.Castle Rock artık Cehennemin bir kopyasıdır,dünya üzerinde.
Stephen King’i ilk kez okudum Ruhlar Dükkanı ile.Doğrusu,Hazret’in bir çok okunan olması itici gelmişti bana.Sanırım devam edeceğim Stephen King okumaya.


Gerekli ŞEyler
June 14, 2006 11:30

Stephen King´in en çok sevdiğim romanlarından biri. Okurken kitabın içinde kayboldum adeta. Yazarlıktaki ustalığını gözler önüne sermiş. İnsanların gizli tutkularını bilen ve onlardan sonuna kadar yararlanıp insanları birbirine düşüren bir dükkancının (!) öyküsüdür bu.


Yorum yaz
mode_edit