menu

Kujo
Orjinal Adı:
Cujo (1981)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Kujo iri cüssesine rağmen uysal, akıllı ve sevilen bir köpektir O da diğer köpekler gibi insanlara sadakatla bağlıdır. Ne var ki beklenmedik bir biçimde bir yarasa tarafından ısırılır. Artık ne Kujo bildik bir köpektir ne de hayat bildik bir şekilde devam edecektir. Günün birinde, Maine Eyaletine bağlı Castle Rock kasabasına bir canavar çıkageldi ve 1970 yılında Alma Frechette'yle Pauline Toothaker'i, 1971'de lise öğrencisi Cheryl Moody'yi, 1974'te Carol Dunbarger adında güzel bir genç kızı, 1975 yılı sonbaharında öğretmen Etta Ringgold'u, aynı yılın kış başlarındaysa ilkokul öğrencisi Mary Kate Hendrasen'i öldürdü. Bu canavar, kurt adam, vampir ya da gulyabani olmadığı gibi, tekinsiz ormanda ve karların örttüğü kuytularda gizlenen o ne idüğü belirsiz yaratıklardan biri de değildi. Frank Dodd adında seks manyağı bir polis memuruydu sadece. İyi yürekli bir adam olan John Smith uzun süren çabalar sonucu canavarın kimliğini ortaya çıkardıysa da, Frank Dodd elini çabuk tutup kendi canına kıydı. Eh, yapılması gereken de buydu doğrusu... (Kitabın Girişinden)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Kuçu kuçu..
June 11, 2006 19:11

Stephen King'in engin hayalgücü kuduz bir köpeğin dehşet saçmasını buyurunca biz de oturup zaman zaman heyecanlanarak, zaman zaman ürkerek, zaman zaman dehşete düşerek, zaman zaman da hayretler içerisinde romanını okuyoruz. Stephen King okumaya başlayınca hepsini okumadan duramıyor insan. Bu kitap hoş bir kitap olsa da zaman zaman zorlayan üslubuyla diğer kitaplarının gölgesinde kalıyor.Zaten Richard Bachman müstearıyla yazdığı kitaplardan biri de buydu galiba.


vasat
June 18, 2006 15:28

stephen king hayranlarının seveceği ama vasatı aşamayan sıradan bir kitap.öykü oldukça basit ve korkutucu da değil ayrıca sinemaya da uyarlanan kitabın çok güzel olduğu söylenemez


Yorum yaz
mode_edit