menu

Sıfıra Doğru ( 7.6/10)
Orjinal Adı:
Towards Zero (1944)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Nevile Strange yeni karısı Kay'la çok mutludur. Eylülde Martı Burnu'ndaki halasını ziyaret etmeyi düşünmektedir. Ama aynı zamanda Nevile'in eski karısı Audrey de orada olacaktır...
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


sıfır noktası...
March 04, 2006 12:31

İliginç bir açılışı var kitabın, yaşlı ve saygın bir avukat meslektaşlarıyla bir konu üzerinde tartışıyor -bir cinayet davası- ve bir gözlemde bulunuyor..Cinayet aslında sıfır noktasıdır, birbirinden habersiz birçok insan aynı anda aynı yerde buluşuyorlar, sıfır noktasında, yani cinayet davasında..
Sonra katili izletiyor bize yazar kim olduğunu belirtmeden, cinayetin çok önceden tasarlandığını öğreniyoruz..
İlginç kitaplarından biri Christie'nin, Başmüfettiş Battle hiç umulmadık bir yerden gelen yardımla aydınlatıyor cinayeti, tavsiye ederim.


sıfır
May 16, 2006 15:06

Karakterler iyi işlenmiş,meraklandırıcı bir kurguya sahip kitap.Sonunun öngörülmesi kolay olsa da okuması keyifli


Sıfırın Altında...
November 01, 2007 17:19

Agatha Christie'nin alışıldık mekanlarından bir pansiyon, bir sayfiye yerinde geçiyor roman. Nevile Strange, eski karısı ile karşılaşacak olmalarına aldırmadan, yeni eşini getirir pansiyona. Bu andan itibaren sıfır noktasına, yani cinayet anına doğru durdurulamaz bir akış başlar. Yazar polisiye romanların ekseriye cinayet ile başladığını, cinayeti kaçınılmaz kılan gelişmeleri gözardı ettiğini savunur, bu romanda da cinayet ile son bulan süreci anlatmaya çalışır.
Elimdeki kitaba, 30 Haziran '69 tarihinde ilk sahibi, "Yazarın alışılmış üslubuna göre bir polisiye roman" notunu düşmüş. Ekleyecek birşeyim yok; fazlaca vaadi olmayan bir Christie...

5/10


iyi bir Christie
November 23, 2007 04:59

Christie'nin ana karakterlerinin herhangi birini barındırmayan en başarılı romanlarından.


Yorum yaz
mode_edit