menu

Ölümün Tam Zamanı ( 6.6/10)
Orjinal Adı:
The Mysterious Mr. Quin (1930)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Bay Quin'in Gelişi Yılbaşıydı. Royston Köşkündeki konuklardan yaşça büyük olanlar geniş salonda toplanmışlardı. Bay Satterthwaite gençler gidip yattıkları için memnundu. Sürüyle genci birarada görmekten hoşlanmazdı. Onların basit, incelikten yoksun kimseler olduklarını düşünürdü. Bay Satterthwaite artık inceliği olan her şeyden git gide daha çok hoşlanmaya başlıyordu. Bay Satterhwaite altmış iki yaşındaydı, biraz kamburu çıkmış, kupkuru bir adamdı. Merak dolu yüzü garip biçimde sanki cinmiş gibi bir ifade taşırdı. Başkalarının yaşamlarına karşı oldukça yoğun bir ilgi duyardı. Sözün gelişi bütün yaşamı boyunca ön sıralarda oturmuş ve gözlerinin önünde sergilenen insana ilişkin bütün dramları seyretmişti. Her zaman bir seyirci rolü oynamıştı. Ama şimdi, yaşlılık onu pençesine aldığı için artık hiçbir şeyi beğenmez olmuştu. Artık daha farklı şeyler istiyordu. Bay Satterthwaite'in bu açıdan gerçekten yetenekli olduğu kuşku görmezdi. Yaşlı adam çevresinde gelişen her ayrıntıyı hemen sezerdi. Neredeyse bir savaş atı gibi kokuyu alırdı. Satterthwaite o gün öğleden sonra Royston'a geldiğinden beri o garip önsezi canlanmış ve ona hazır olmasını fısıldamaya başlamıştı. İlginç bir şeyler oluyordu. Ya da olacaktı. (Kitabın Girişinden)

Kitabın orijinalinde 12 Harlequin macerası yer alıyor. Türkçe Baskılar ise aşağıdaki gibidir:
Esrarengiz Ar Lö Ken / Akba (9 öykü) : * Bird with the Broken Wing (Kırık Kanatlı Kuş) * Dead Harlequin (Ölü Arlöken) * Face of Helen (Helen'in Çehresi) * Harlequin's Lane (Soytarı Hanı) * Shadow on the Glass (Camdaki Gölge) * Sign in the Sky (Gökteki Işaret) * Soul of the Croupier (Krupiyenin Ruhu) * Voice in the Dark Karanlıkta Bir Ses) * World's End (Dünyanın Sonu) Ölümün Tam Zamanı / Altın (8 öykü) : * Bird with the Broken Wing (Kırık Kanatlı Kuş) * Coming of Mr Quin (Bay Quin'in Gelişi) * Dead Harlequin (Ölü Arlöken) * Face of Helen (Helen'in Çehresi) * Harlequin's Lane (Soytarı Hanı) * Shadow on the Glass (Camdaki Gölge) * Sign in the Sky (Gökteki Işaret) * Voice in the Dark Karanlıkta Bir Ses) Ayrıca Polisiye öykü derlemelerinden Gece Gelen Adam'da da "Gece Gelen Adam" adlı bir öyküsü yer alıyor.

Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Bay Satterthwaite ve Bay Quin
January 03, 2006 14:37

Christie'nin bu kitabı hikayelerden oluşuyor, değişmeyen iki kahraman var, birisi Üç Perdelik Cinayet'ten tanıdığımız Bay Satterthwaite diğeri ise esrarengiz hatta doğaüstü bir kişilik sayabileceğimiz Bay Quin. Ben beğenmiştim bu öyküleri ama yine de Hercule Poirot ya da Miss Marple'ı tercih ederim..Sanırım bu romana Kanatların Çağrısı ve Hercule Poirot İz Üzerinde'nin bir karışımı denebilir, ne tam doğaüstü ne tam reel.Okumanızı tavsiye ederim.


The Mysterious Mr. Quin (1939)
June 16, 2006 04:32

Harley Quin ve 9 doğaüstü macerası

* Bird with the Broken Wing (Kırık Kanatlı Kuş)
* Dead Harlequin (Ölü Arlöken)
* Face of Helen (Helen'in Çehresi)
* Harlequin's Lane (Soytarı Hanı)
* Shadow on the Glass (Camdaki Gölge)
* Sign in the Sky (Gökteki Işaret)
* Soul of the Croupier (Krupiyenin Ruhu)
* Voice in the Dark Karanlıkta Bir Ses)
* World's End (Dünyanın Sonu)


The Mysterious Mr. Quin (1939)
June 16, 2006 04:40

Harley Quin ve 8 doğaüstü macerası

* Bird with the Broken Wing (Kırık Kanatlı Kuş)
* Coming of Mr Quin (Bay Quin'in Gelişi)
* Dead Harlequin (Ölü Arlöken)
* Face of Helen (Helen'in Çehresi)
* Harlequin's Lane (Soytarı Hanı)
* Shadow on the Glass (Camdaki Gölge)
* Sign in the Sky (Gökteki Işaret)
* Voice in the Dark Karanlıkta Bir Ses)


öyküler
July 14, 2006 16:51

Bay Satterthwaite ve Bay Quin den hiç hoşlanmadım ikiside itici geldi nedense. Bu yüzden kitabı okurken zorlandım. Fakat yinede okumanızı tavsiye ederim ilgi çekici öyküler var.


Bay Quin
August 15, 2006 13:01

Agatha Christie sinir bozucu karakterler yaratmakta apayrı yeteneği olan bir yazardır gözümde.Ana karakterleri de buna dahildir.Ama Mr.Quin karakteri bence çok başarılı ve ilginç bir kitap karakteri.Bu öykü toplamasında doğa üstü öğeler mevcut ve hikayelere meraklandırıcı özellikler yüklemişler.Şiddetle tavsiye ettiğim christielerden


Mr.Quin
August 31, 2006 15:16

Kendi adıma en favori christie romanı karakteridir Mr.Quın.Daha sonra yeni basımları da yapılan öyküler toplaması bu kitap ama yeni basımını almanız tavsiye olunur.


farklı
November 23, 2007 05:01

bu hikayelerin çok farklı bir tadı var
Christie'nin doğaüstüne gözkırptığı denemelerden en başarılı olanı
farklı,karanlık bir atmosferi var


Ölü Arlöken
March 06, 2010 18:36

Rüyada gibi, gizemli bir havası var bu öykülerin. Bazıları gerçekten çok güzeller.

Hepsinin yayınlanması çok iyi olurdu.


Yorum yaz
mode_edit