menu

Üç Yanlış Üç Ceset ( 7.2/10)
Orjinal Adı:
Hickory Dickory Dock / Hickory Dickory Death (1955)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

SUÇLULAR SUÇSUZLAR POLİSLER

HERCULE POIROT

(Herkül Puvaro) Unlü polis hafiyesi.

MISS LEMON

Poirot'nun sekreteri.

MRS. HABIRD

Miss Lemon'un ablası, ve Hikori sokağındaki pansiyonun idare müdiresi. Müşfik, dirayetli bir kadın.

MRS. NIKOLETİS

Pansiyonun Yunan asıllı sahibest. Bir dakikası bir dakikasına uymayan, huysuz, kaprisli bir kadın.

LEN BEYTSON

Çabuk öfkelenen, fakat aslında iyi huylu bir genç. Tip talebesidir 

SİLYA OSTİN

Kleptomani hastalığına müptela olduğunu iddia eden, sessiz, ürkek, fazla zeki olmayan bir kız. Bir hastanede çalışmaktadır.

MR. SANDRA LAL

Hintli bir talebe. Sual sormaya pek meraklıdır.

MR. GOPAL RAM

Bir başka Hintli talebe.

VALERI HOBHAUS

Siyah saçlı, zarif bir genç kız. Bir güzellik salonunda çalışmaktadır.

KOLIN MAKNEB

Psikiatri ihtisası yapan bir ruh doktoru namzedi. İnsanlarin ruhi durumlarına karşı büyük bir ilgi duymaktadır.

PATRISYA LEYN

Arkeoloji tahsili yapan, ağırbaşlı, ciddi bir genç kız.

SELLİ FİNÇ

Amerikalı bir talebe. Neşeli, güzel bir kız.

JÖNEVİV MARIKOD

Londra'da ingilizce öğrenmekte olan bir Fransız kızı.

RÖNE HALLE

Londra'ya Fransızca öğrenmeye gelmiş bir başka Fransız talebe.

NIGEL ÇAPMAN

Londra Universitesinde Ortaçağ tarihi ve italyanca tahsil eden bir talebe. Etrafındaki insanları kızdırmaktan hoşlanan bir tip.

JAN TOMLINSON

Sen Katerin hastanesinde fizyoterapi hemşiresi. Ufak tefek, sarışın bir kız.

MR. AKIBOMBO

Son derece nåzik, Afrikalı bir talebe. Bilhassa siyasi konulara meraklı.

ELIZABETH JONSTON

Jamaika'lı, çok çalışkan, ağır başlı bir genç kız. Hukuk tahsili yapmaktadır.

JERANÍMO

Pansiyonda çalışan italyan uşak.

MARIA

Jeranimo'nun karısı ve pansiyonun ahçısı.

MÜFETTİŞ ŞAR

Polis müfettişi, anlayışlı, müşfik bir polis.

 

Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Üç yanlış?
January 21, 2006 15:31

Hercule Poirot'nun mükemmel sekreteri Miss Lemon son zamanlarda çok dalgındır, kızkardeşinin yöneticiliğini yaptığı öğrenci yurdunda tuhaf şeyler olmaktadır, Miss Lemon'a yardım etmek isteyen Poirot olayı araştırmaya başlar. Üç kişinin ölmesine neden olan sır nedir?


öğrenci yurdu
June 08, 2006 11:16

Sekreteri Bayan Lemon'un yazdığı bir mektupta yaptığı hatalar Poirot'un dikkatini çekiyor ve dikkatsizliğinin sebebini soruyor. Bayan Lemon kız kardeşinin çalıştığı öğrenci yurdunda bazı eşyaların kaybolduğunu ve kardeşinin de kaybolan eşyaların garipliğinden dolayı endişelendiğini anlatıyor. Poirot Bayan Lemon'un kız kardeşiyle görüşüyor. İlk başlarda durum hiç ilgisini çekmiyor fakat çalınan eşyaların neler olduğunu öğrenince farklı bir durumla karşı karşıya olduğunu düşünüyor ve olayları araştırmaya başlıyor.


hickory dickory dock
August 24, 2006 11:58

Poirot'nun sekreterinin kız kardeşibir öğrenci pansiyonu işletmektedir.Çalınan bir takım alakasız ve ilginç eşyadan dolayı öğrenciler ve yurt müdürü sıkıntı içindedir.Tek tek incelendiğinde önemsiz görünen eşyalar toplandığında değişik bir liste oluyor tabi.Öğrenciler arasında yapılan sohbetler oldukça sıkıcı geldi bana ama ardından yaşanılan olaylar,akıcılık katınca iyi bir polisiye-dedektif romanı ortaya çıkmış.


Gençler arasında..
December 16, 2009 02:29

Christie'nin genç karakterleri biraz basmakalıp ve sıkıcı; ama olay örgüsü enteresan.. Kurgu tamamen, bir öğrenci yurdunda zaman içinde kaybolan/çalınan bazı eşyaların ve bunların birbirleriyle ilişkisinden oluşan iskelet üzerine kurulmuş ve öğrencilerin birbirleriyle olan ilişkileri/hisleri üzerinden detaylandırılmış. Fakat, bu ipuçlarının birbirine bağlanarak adeta parça parça tamamlanan bir yapboz gibi ana resmi oluşturmasını izlemek ne kadar zevkliyse; bu gençlerin iç kıyıcı konuşmalarını dinlemek ve birbirleriyle ilişkilerini okumak o denli sıkıcı.

Kalburüstü diyemem ama, klasik bir Agatha Christie standardı..


Hüsran
August 08, 2011 06:21

Bu kitaptan nefret ettim. Elmayı Yılan Isırdı gibi, insanın en son okuması gereken kitaplardan birisi. Külliyatta olmamalı, yenileri basılmamalı, basanlar engellenmeli :D Hiç beğenmedim yahu!


Yorum yaz
mode_edit