menu

Şeytan Yemini ( 8.3/10)
Orjinal Adı:
Le Serment des Limbes (2007)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir. (Tanıtım Yazısından)


Yorumlar


O bir Grange ve Grangelar okunur!!!
October 29, 2007 06:25

Son zamanlarda şeytan ve benzeri konular ile ilgili çok kitap çıkmasına rağmen Grange'in romanı yine de "Okunur" damgasını hakediyor. Sürükleyici olan kitabın sonu da iyi getirilmiş, ki bu Grange'da her zaman bulunan bir özellik değildir.
Bazı "bilinmeyenler"in tecrübeli bir okur tarafından yüz sayfa önceden aşağı yukarı tahmin edilmesi kitabın zayıf yönlerinden biri. Buna rağmen kitabın sonunda anlatılan çözüm yine de büyük ölçüde şaşırtıcı oluyor. Bu nedenle 7,5dan 8 veriyorum. Siyah Kandan daha hareketli ve sürekleyici, ancak Kızıl Nehirler'e ulaşamayan bir Grange olarak tarihe geçecek sanırım.


En iyi kitabı değilse de, en kötüsü de değil.
December 10, 2007 03:22

Kimi açılardan diğer kitaplarını hatırlatıyor. Sonu çok sürpriz değil. Ama betimlemeler mükemmel. Fransa'dan İsviçre'ye, İtalya'dan Polonya'ya uzanan hikayede kimi yerler, görmeyenin bile gözünde canlanıyor.
Genel olarak ortalama bir Grange. Grange iyi bir yazar olduğu için ortalama bir kitabı da fena bir kitap olmuyor elbette. Yine de yazarın en iyi kitaplarından biri olmadığını söyleyebilirim. Fakat en kötüsü de değil. Okuyun. 8/10.


JcG'den iyi bi kitap
December 11, 2007 08:23

bi kere şunu söylemeliyim kitap grange'in en iyi kitabı değildi fakat bazı bölümler (özellikle sicilya) bölümünü çok begendim.ayrıca yazarın kitabın içine birden çok kavramı koyması kitabı daha doyurucu yapıyor.kesinlikle okunması gereken bir kitap bence...


jesse_blue
June 21, 2008 10:40

yazarın tüm kitaplarını okudum.ŞEYTAN YEMİNİ gerçekten nefisti.meraklıları alsın ve kesinlikle okusun..GRANGE gerçekten muhteşem..DETAY çılgınlığı ve akıcılık enfes...thrill ve adrenalin tavan yapıyor bu romanda..bir tek SİYAH KAN adlı romanı diğerlerine göre sönük kalmış kanımca..ama oda gerçekten fene değildi...iyi okumalar...


detaylar ve detaylar
April 03, 2012 17:37

grange'ın iyi bir hikaye anlatıcısı olduğu konusunda hemfikiriz. her kitabı aynı seviyede olmuyor ama kötüsü bile gayet iyi.

buradaki hikayenin çıkış noktası muhteşem. evet yazarı tanıyoruz ve sonuca buradan ulaşma ihtimalimiz de oldukça yüksek. ama ben grange okurken süreci ve hikayelerine kattığı detayları seviyorum.

bu kitabı sadece ana karakterin neden restoranlarda yemek yiyemediğini açıklarken bize sunduğu hikaye için bile okuyabilirsiniz.


Yorum yaz
mode_edit