menu

Afgan
Orjinal Adı:
The Afghan (2006)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Dünyayı sarsan 11 Eylül olayları tüm gizli servislerde bir paranoya yaratmıştı. Her an tetikte olmak ve herhangi bir olası operasyonun içine sızmak oldukça önemliydi. Tam da bu sırada İngiliz ve Amerikan gizli servisleri El-Kaide’nin büyük bir operasyon yapacağını öğrenirler. Ama yapılacak operasyonun nerede ve ne zaman olacağı hakkında hiçbir bilgi edinememişlerdir. Çünkü El-Kaide’nin içinde haber kaynakları yoktur ve içeriye birini sızdırmak olanaksızdır. Ancak... (Tanıtım Bülteninden)


Yorumlar


Forsyth'ın Hastalandığı Bir Zamana Denk Gelmiş Olabilir
January 22, 2019 12:28

Afganistan'da neler oluyor?
Afgan halkının o topraklardaki tarihini öğrenmeden bugün ne olduğunu tam olarak anlamaya imkan yok. Doğrusu neymiş öğrenmek istiyorum ama akademik makale okuyacak mecalim yok diyenin imdadına Forsyth yetişiyor.

Malumunuz Forstyh her türlü politik conflict'e dair okuyucularına bilgiyi gerçekçi bir üslupla sunan harika bir yazar. Çünkü o bir conflict bölgesi muhabiri, bir araştırmacı gazeteci aslen. Ve fakat aynı zamanda da mükemmel bir hikaye anlatıcısı. Bu iki özelliğini birleştirdiğinde başyapıtlar koyuyor ortaya.

Afgan'da Afganistan'daki etnik aşiretleri, bunların neden birleşip bütün olarak hareket edemediklerini, Afgan Rus savaşını ve Taliban'ın doğuşunu okuyup öğreniyoruz. Özellikle Taliban ile ilgili çok çok ilginç şeyler öğrendim.

Ancak bu kitapta her nedense Forsyth'ın hikaye anlatıcılığı her zamankinden zayıf kalmış. İnsanın kendine kaptıracağı bir kurgu bulamadım bu romanında. Karakterle de pek bütünleşemedim. Forsyth'ın muhteşem twist'li sonlarını, şahane kurgusunu aradım. Bulamadım.


Yorum yaz
mode_edit