menu

Halk Düşmanı
Orjinal Adı:
No Orchids for Miss Blandish / The Villain And the Virgin (1939)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Bu macera sıcak bir Temmuz sabahı başladı. Güneş her yeri kaplayan sabah sisi içinde erkenden doğmuştu. Ya ya kaldırımları kaplayan çiğ taneleri güneşin kızgın ışıklarıyla daha şimdiden buğulanmağa başlamıştı. Hava teneffüs edilemeyecek kadar boğucuydu. Temmuz ayı boyunca bir damla yağmur düşmemişti. Korkunç bir sıcak dalgası kavurup duruyordu. (Kitabın İçinden)


Yorumlar


Mis.Blandish'in Trajedisi
May 28, 2008 00:12

James Hadley Chase önemli bir yazar.Seçtiği konular,konuları örmesi ve işlemesi takdir edilecek kadar iyi.Romanlarındaki çizdiği tipler unutulmaz izler bırakır okuyucuda.
Halk Düşmanı kitabını bir solukta,nefes nefese okudum.Semih Yazıcıoğlu iyi bir çeviri yapmış.İnci kolye için yapılan bir kız kaçırma olayı istenmeyen bazı olayların gelişmesiyle büyük bir trajediye dönüşüyor.Chase'in dedektifi Vick Malloy,Gangesterler Beyli,Rayli,Hayni,Grison Ana,Slim,Edi,(çevirmen türkçe okunuşlarını vermiş isimlerin) hele Mis Blendiş yazar sade bir anltımla vermiş olsa bile önemli özellikleri ile kafamızda canlanıyor.
Katalogda yanlışlıkla dedektif Dave Fanner olarak verilmiş.Bence Chase'in dedektifi kitapta 70.sayfada ortaya çıkmış olmasına rağmen Vick Malloy.
Kitap klasik polisiye tarzında değil.Hayat hikayesinde denildiği gibi:
[quote]Agatha Christie'nin romanlarından farklı olarak,neredeyse romanlarının tümünde,okuyucular, katili tahmin etmek zorunda kalmazlar. Okuyucu, katilin, en başından kim olduğunu bilir, lakin onun kitaplarının güzelliği,her zaman okuyucuyu ,"Sonra ne olacak " diye tahmin yürütmeye çalıştırarak ayakta tutar.Bu, gerçekten romanlarının çoğunda atasözüdür.[/quote]Chase'i tanımak için okunmazsa olmaz kitaplarından biri.


Yorum yaz
mode_edit