menu

Gölgeleri Öldürmek
Orjinal Adı:
Killing The Shadows (2000)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Bu Sefer Beni Görmezden Gelemeyecekler. İsimlerini Kanla Yazacağım." Gerçek ile kurgu arasındaki çizgide elini kolunu sallayarak dolaşan bir katil. Kurbanlarını gerilim polisiye yazarları arasından seçiyor ve onları tıpkı kitaplarında kurguladıkları biçimde öldürüyor. Ve bir kadın Fiona Cameron... Onun bu gerilimin içinde yer almasının nedeni ise cinayet romanları yazarı olan sevgilisi Kim Martin. Geçmişte kardeşinin öldürülmesine engel olamayan psikolojik profilleme uzmanı Fiona, hem sevgilisini kurtarmak hem de geçmişiyle barışmak için her şeye hazır. (Tanıtım Yazısından)


Yorumlar


Psikolojik Ve Coğrafi Profilleme
April 29, 2008 05:02

Güzel bir polisiye.
Yazarı kadın, dedektifi bir kadın.Fiona Cameron.
Kitap Gerilim yüklü.
Dedektifler yeni teknikleri kullanıyorlar.Psikolojik profillemeyi biliyordum ama coğrafi profillemeyi ilk görüyorum.
Kitapta Agatha Christie'nin kayboluşu hikayesi de yer alıyor.Polisiye yazarların dünyasına biraz da olsa giriliyor.
Yazar eşcinsel ilişkilere olumlu bakıyor.Bunu da kahramanlarıyla gösteriyor!!


Hayranı değilseniz zaman kayıbı!!
May 26, 2008 16:46

Aslında bakarsanız bu kitapta bir polisiye tutkununun aradığı her şey var. Seri katil, araştırma, profil uzmanı, dedektifler, kanlı sahneler(!). Fakat bana kalırsa her şeyden biraz fazla var gibi.
Sonuç olarak McDermid fazla olayı bir romana sıkıştırmaya çalışmış. Heyecanı çizgisini çok geç olarak yükseltmiş ve sürekli olarak bu heyecanı gereksiz olayları anlatarak bölmüş. Bu nedenle ben şahsen sayfalarca göz gezdirerek atladım ve sıkıcı buldum. Son 50 sayfada tansiyon çıktığından, bu romanı on üzerinden beşe layık görüyorum. Sonu iyi olmasa düşünmeden dördü çakardım:)
Eğer McDermid hayranı değilseniz zaman kaybetmeyin derim.


Yorum yaz
mode_edit