menu

Melekler ve Şeytanlar (Cep Boy) ( 8.0/10)
Orjinal Adı:
Angels and Demons (2000)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati'nin -Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi'nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten- hala faaliyette olup cinayetler işlediğini öğrenince şok geçirir. Parlak bir fizikçi olan Leonarda Vetra cinayete kurban gitmiştir. Tek gözü oyulmuş ve göğsü örgütün sembolüyle dağlanmıştır. Bilim adamının son buluşu güçlü ve çok tehlikeli enerji kaynağı karşımadde çalınmış ve yeni Papa seçiminin gerçekleşeceği gün Vatikan Şehri'nin altına saklanmıştır. Langdon, Vetra'nın meslektaşı ve aynı zamanda kızı olan Vittoria ile medeniyeti yok olmaktan kurtarmak amacıyla Roma sokaklarında, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluğa koşuşturarak, 400 yıllık izi sürerek Illuminati'nin izini bulmaya çalışırlar. (Tanıtım Yazısı)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Biraz fazla DaVinci Şifresi'ne Benziyor
November 15, 2005 14:08

Hikaye çok iyi. Da Vinci Şifresi'nin öncü romanı, karakter de aynı. Herşey çok iyi tavsiye ederim, ama Da Vinci Şifresi daha iyi. Dan Brown romanın gidişatını aynı şekilde tuttuğu için Şifre ile olan benzerlikler çok fazla. Romanlar bu kadar benzememeli. Bir tercih yapılacaksa mutlaka şifre tercih edilmelidir.


bulmaca çözmeye devam
January 05, 2006 19:37

Da vinci şifresinden önce bu kitabı okuyanlar eminim bayılacaklardır.Ama pek çok kişi gibi bende önce Da vinci şifresini okuduğum için benzerlikler beni azıcık bunaltmıştı.


hikaye iyi..
January 21, 2006 10:21

Hikaye gerçekten iyi, Dan Brown'un çevrilen kitaplarının hepsini okudum, tek sorunu tüm kitapların aynı şekilde çözülmesi, ilk kitap için iyi bir teknik ama sonrasında sürprizi kalmıyor pek. Roma'yı daha iyi tanımak isteyenler için çok uygun bir kitap.


La citta Roma
May 23, 2006 10:54

Sırf Roma üzerine diye okuduğum bir kitap oldu.Bu anlamda bilgiler güzel.Ama fena halde Da Vinci Şifresi kokuyor.Bu tarz sattı devam edelim diye düşünülmüş herhalde.


Hade Be
June 11, 2006 18:54

Dan Amcam yine işi koparmış yaw. Bu kitabı yazmak için epeyce emek vermiş belli. Yine tarihin içine tutkuyu, aşkı, iktidar hırsını katıyor, üstüne epeyce bir gizem sosu döküyor ve macera ile fırınlayıp önümüze servis yapıyor. Başladığınızda bitirmeden rahat edemeyeceksiniz. Esas kötüyü buldum diyorsunuz ama amcam sağ gösterip sol vuruyor. Herşeyi çok iyi düşünmüş. Kurgusu bence Da Vinci'den daha başarılı. Hele sonunu okurken elimdeki kalemi fırlattım 'hade be' dedim, şok oldum. Bir müddet okumayı bırakıp hayretimle boğuştum. Bu adam 24 saate neler sığdırıyor. Bir de Langdon herşeyi geç hatırlamasa ve yazar Langdon'u kurtatırken biraz fazla zorlamasa daha güzel olurdu. Bu da bitti Dan Amca, gönder birkaç tane daha. Başka ne diyelim filmi çekilse de izlesek, bir de izledikten sonra okuruz


ters
August 31, 2006 19:26

Da Vinci şifresi gibi bu kitapta hızla okunuyor, yer yer zorlama durumlar olsa da fazla takılmayın. Keşke yine ters sırayla basılmasalardı...


Yorum yaz
mode_edit