menu

Rüyalar ve Karabasanlar II
Orjinal Adı:
Nightmares and Dreamscapes (1993)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Pek çok korku romanı yazarı, romanlarda ruh halinin önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Stephen King ise onlara katılmıyor ve düşüncesini şu sözlerle açıklıyor: "Ben hikâyenin fevkaladeliğine inanırım. Konu, ruh hali, hatta karakterler ve dil ikinci planda kalır."

King'in deyimiyle "inanç, mutluluk ve iyimserlikle" yazılan bu öyküler onun haklılığını kanıtlıyor. Konu, ruh hali, karakterler ve dil değişken ama hikâye olağanüstü.

Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, hatta öldürmek için yanıp tutuşan takırdayan dişler bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak.
(Tanıtım Bülteninden)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


kabuslar..
May 18, 2006 12:48

Stephan King'in alışılmış tarzda yazdığı öykülerden oluşan bir kitap, öykülerin hemen hepsinin ortak özelliği doğaüstü olaylara yer vermesi, özellikle aklımda kalan bir vampir öyküsü var oldukça ironik ve keyifliydi, Stephan King'i seviyorsanız kaçırmayın.


Karabasanlar
June 12, 2006 14:17

Üniversite yıllarında peşpeşe kitaplarını okuduğum yazar ile uzun zaman sonra yeniden buluşmak eski bir dosta yıllar sonra rastlayıp tadına doyulmaz bir muhabbete dalmaya benziyor. Bu kitap ve içindeki hikayeler King'e yakışmadığı kanaatini paylaşmakla beraber sadece giriş kısmındaki yazarın açıklamarını okumak bile eğlenceli geldi bana. Yıllar sonra eski bir dostla karşılaşmış kadar sevindim.


Yorum yaz
mode_edit