menu

Callisto (Yanlışlıklar Komedyası)
Orjinal Adı:
Callisto (2007)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Hakkında hiçbir şey bilmeyen yazar Torsten Krol'un "Callisto" adlı bu romanı modern bir yanlışlıklar komedyası. Dünya basınında John Kennedy Toole'un "Alıklar Birliği" ile Salinger'ın "Gönül Çelen" adlı kitaplarından esintiler taşıyan bir kahraman asker Şvayk parodisi olarak anılan kitap. Milliyetçilik Kültürel çatışması gibi alanların kasabalı bir Amerikalı'nın dünyasındaki karşılıklarını ele alıyor.

Irak'ta süregelen savaşa gönüllü olarak yazılmak isteyen işsiz ve geleceksiz roman kahramanın arabası yarı yolda bozulunca hiçbir yerin ortasındaki bir eve sığınmak zorunda kalır. Önce güvensizlikle başlayıp sonra dostluğa dönüşen bu ilişki yine kısa sürede cinayetle sonuçlanacak. Bu cinayet başka bir cinayeti açığa çıkartacak. Müslümanlık hakkındaki bir iki kitap. Televizyon seyrederken üstünde durulmadan ağızdan çıkan üç beş kelime bambaşka senaryoların kanıtı haline gelecek ve olaylar bu kasıtlı ve kasıtsız yanlışlıklar üzerinden akıp gidecektir...

Güneydeki küçük bir kasabada geçen "Calusto", kendi uyduruk hayatlarımıza ve yanlış cinayetlerimize bahaneler ve çıkışlar ararken yarattığımız "Muazzam" uydurmalarımızın ve bu uydurmalar üzerine yeniden inşa ettiğimiz eskisi kadar uyduruk hayatlarımızın anlatıldığı bir kara mizah başyapıtı.
(Tanıtım Bülteninden)



Yorum yaz
mode_edit