menu

Ölüm Üstadı
Orjinal Adı:
The Mistress of the Art of Death (2007)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Ariana Franklin tarihi gerilim romanlarının kraliçesidir."
-Tess Gerritsen-

Cambridge'de bir çocuk korkunç bir şekilde öldürülmüş, üç çocuk da kaçırılmıştır.

Hıristiyan rahiplerce günah keçisi seçilen Yahudiler, kızgın halk tarafından linç edilmemek için kaleye sığınmak zorunda kalırlar. Kral II. Henry, en büyük gelir kaynağı olan Yahudilerin aklanması için Avrupa'nın sayılı doktorlarının yetiştiği Sicilya'dan bir uzman gönderilmesini ister. Ancak bu görev için seçilen Ölüm Üstadı'nın bir kadın olması işleri daha da zorlaştıracağa benzemektedir. Adelia'nın uzmanlık dalı ölü bedenlerdir; o, gerçek anlamda bir Ölüm Üstadı'dır.

Adelia Aguilar, dini hoşgörüsünün ve yaşadığı zamanın çok ilerisindeki soruşturma yeteneklerinin, Ortaçağ İngiltere'sinin bağnaz ve geri kafalı toplumunda göze batacağını ve onu her köşe başında tehlikelerin beklediğini çok geçmeden anlar. Küçük bedenlerin bıraktığı izlerin peşinde Cambridge'nin karanlık ormanlarından kiliselerin ve manastırların gizli köşelerine uzanan bu takipte ölümle burun buruna gelmek kaçınılmaz olacaktır.

"Ariana Franklin on ikinci yüzyılı başarılı bir şekilde yaşama döndürmüş... Sağlam bir araştırma ürünü. Dönemine ilişkin kapsamlı detaylar sunan bağımlılık yaratıcı bir eser."
-Kate Mosse-
Labirent'in yazarı

"En iyiler arasında yer alacak müthiş bir kitap... Devamının geleceğini bilmek sevindirici bir haber."
-Historical Novels Review-

"Tarihi gerçeklerle cinayet kurgusu ustalıkla harmanlanmış... Okurken merak ve heyecan hiç eksilmiyor."
-Publisher's Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)



Yorum yaz
mode_edit