menu

Paranoya
Orjinal Adı:
The Grove (2009)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

İyileşmiş eski bir hükümlü cinayet işlediğinden kuşkulanırsa ne olur?

John Rector'un karanlık ve büyüleyici psikolojik gerilim romanı Paranoya'da, Çiftçi Dexter McCray hem şüpheli hem dedektif oluyor. Sorunlu geçmişinden kaçmaya çalışan bu adam, evi terkeden karısını ölümle tehdit ettiğinin ertesi günü mısır tarlasının yanındaki kavak korusunda genç bir kızın cesedini bulur. Masumiyetini kanıtlama umuduyla gerçeği tek başına aramaya çıkar. Şimdi, ailesinden ve arkadaşlarından ayrı ve cinayet sırasında nerede olduğunu kanıtlayacak bir mazeretten yoksunken dağılmış bir hayatın parçalarını toplamasında ona yardım edebilecek tek bir kişi vardır: Ölü kızın kendisi...

Rector, hikâyenin ve 'Katil kim?' tarzının karmaşıklığını anlamış, okuyucularını hem akılda kalıcı hem de huzursuz edici bir yolculuğa çıkarıyor...

"Çetin, karanlık ve akıcı bir macera... Harika bir anlatım."
-David Peoples-

"Paranoya, çağdaş romana unutulması güç, yeni bir ses getiriyor. John Rector, aldatıcı bir zarafetle her satıra karanlık bir titreşim kazandırmış. Baştan çıkarıcı türden bir psikolojik gerilim... Tek kelimeyle bayıldım!"
-Sean Doolittle-

"John Rector, hasat zamanındaki bir traktör gibi ruhunuzu yarıp geçecek, fena halde sürükleyici bir roman kaleme almış. İyi kurgulanmış ve karanlık bu roman, okuyuculara deli bir adamın zihnine giriş bileti kesiyor. Paranoyaya kapılırken gelecek şoklara hazırlıklı olun."
-Suspense Magazine-

"Yazarın gerilimi arttırmaktaki başarısı Paranoya'da açıkça görülebiliyor. Olaylar dizisi pek çok soruyu beraberinde getiriyor: Ölü kız gerçekten de doğaüstü bir varlık mı, yoksa Dexter yalnızca deli mi? Eğer cinayeti Dexter işlemediyse kim işledi? Yıllar önceki can alıcı gecede neler oldu? Fakat biz cevapları beklerken yazar da boş durmuyor, sevgili okuyucu. Zorlukları, her bölümde üst üste yeni bir solukla yığıyor. Roman, ne içinden çıkılamayacak kadar karmaşıklaşıyor ne de sıkıntıdan öldürecek kadar belli bir rayda ilerliyor. Karakter inşasına da diyecek yok, McCray daha pek çok romanı dolduracak kadar mahvolmuş bir profil. Okuyucu olarak, Dexter'ın yaptıkları karşısında ne düşüneceğinizi bilemiyorsunuz. Bütün o ilaçlar, iki muhtemel cinayet... Garanti ediyorum, kitabın sonuna gelmeden elinizden bırakamayacaksınız."
-Spinetingler Magazine-

"Olağanüstü bir okuma deneyimi! Okurken, okumakta olduğunuzu unutuyorsanız kitap başarılıdır ve bu kitap kesinlikle başarılı. Bir parça doğaüstü karışmış yoğun romanları seviyorsanız, Paranoya sizi hayal kırıklığına uğratmayacak."
-The Novel Blog Reviews-
(Yer kalırsa konulabilir)

"Paranoya, Cennetimden Bakarken adlı kitabın kötücül ikiz kardeşi gibi."
-Books and Writers-

"John Rector'un esrarlı ve huzursuz romanı sizi anında baştan çıkaracak. Kontrolden çıkmış bir sarmaşık gibi sizi sarıp romanın sonuna kadar peşinizi bırakmayacak."
-Curled Up With a Good Book-
(Tanıtım Bülteninden)



Yorum yaz
mode_edit