menu

Dracula
Orjinal Adı:
Dracula (1897)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

İrlandalı yazar Bram Stoker'in Kazıklı Voyvoda Vlad Dracul'dan esinlenerek 100 yıl önce yazdığı Dracula; Vampir edebiyatının kuşkusuz en büyük klasiğidir. Romanın başında tanıdığımız Jonathan Harker, olumlu dürüst geleneklere bağlı, ölçülü, bazı konularda utangaç kahramanımızdır. Victoria çağının tipik bir İngiliz kent soylusudur. Kimi zaman hazırlıksız, kimi zaman neredeyse saf pozitivist bir insandır. Batıl inançları olmayan, etrafında kümeleşen korkulardan, dehşetlerden etkilenmeyen biridir. Ama bu sadece işin başından olur. Borgo Geçiti'ni geçtikten sonra, Dracula'nın şatosuna varıp ve şatonun sahibi ile tanıştıktan sonra durum değişir: Çünkü Vampirler gerçekten de vardır. Romanın kahramanları hukukçu Jonathan Harker, Mina, Lucy, Lord Godalming, Dr. Seward, Quincey P. Morris ve Vampir avcısı Van Helsing ile birlikte gotik dehşetin karanlık dünyasına doğru soluksuz bir yolculuğa hazır mısınız?..
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Bir İngiliz Klasiği
May 18, 2006 17:47

Tüm dünya yazın ve sinema sanatlarını etkisi altına alan, yarattığı karakter birebir ticari malzeme haline gelen, gerçek bir İngiliz klasiği Drakula. Sadece basit bir korku hikayesi değil, aynı zamanda edebi bir eser. Etkileyici, sürükleyici, ilham verici.
Drakula'yı elbette biliyorsunuz. Zira Drakula o kadar ünlendi ki; yazarını unutturmakla kalmadı, adeta nankörce kendisi de unuttu. Fakat bence, özgün Drakula yaratısını babasının elinden, Bram Stoker'dan okuyun.
(Bu arada eğer izlemediyseniz, Gary Oldman ve Keanu Reeves'li muhteşem Francis Ford Coppola uyarlamasını öneririm.)


Yorum yaz
mode_edit