menu

Kar Kurdu ( 9.2/10)
Orjinal Adı:
Snow Wolf (1995)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Ocak 1953. Soğuk Savaş'ın en gergin dönemi. Başkan Dwight Eisenhower, Stalin'in akli dengesinin bozulmakta olduğu yolunda ürkütücü bilgiler alır. SSCB'nin korkunç temizlik operasyonlarına yeniden başlayacağını ve dünyayı üçüncü bir savaşın eşiğine getirecek nükleer bomba programının tamamlanmakta olduğunu öğrenir. Böylece yemin töreninden yalnızca birkaç saat sonra, hiçbir Amerikan başkanının cüret edemeyeceği bir karar alacak ve 'Kar Kurdu' operasyonunu onaylayacaktır. Karıkoca rolünde iki CİA ajanı Rusya'nın buzlu topraklarından geçerek Moskova'ya gitmek ve dünyanın en güçlü adamını öldürmek zorundadır. Ne var ki, onlar daha Sovyet topraklarına ayak basmadan, KGB bu planı öğrenir. Artık iki CİA ajanı iki yönden gelen ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadı. Birine hazırlıklıydılar, ama ya diğeri?
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Stalinin Peşinde
June 10, 2006 20:07

KAR KURDU
Glenn Meade
Soğuk Savaş dönemi.Amerikan Gizli Servisi,Stalin’in giderek akıl sağlığını yitirdiğini görmekte ve onun dünyayı nükleere bir savaşa sürükleyeceğinden korkmaktadır.Stalin’i ortadan kaldırmak bir çözüm olabilir mi?
Sovyet Devrimi sonrasında ailesi katledilen ve henüz çocukluğunda Amerika’ya kaçabilmiş olan kahramanımızdan daha uygun birisi olabilir mi bu görev için?Evet ama,ya KGB haberdar olduysa bu plandan,hele hele CİA da KGB’nin plandan haberdar olduğunu öğrenmiş ve bizzat planın uygulanmasının nükleere savaşı tetikleyebileceğini düşünmekteyse....
Meade okumak büyük zevk.


Yazarın en güzel kitabı...
June 27, 2006 12:33

Ben neden bu müthiş yazara bu kadar geç kavuştum bilmiyorum. Değil tuğla, neredeyse priket kalınlığında olan bir kitap iki günde okunur mu? Kar Kurdu olunca okunuyormuş. Giriş bölümü uzun tutulmuş ve karakterleri böylece iyice analiz ediyoruz. Meade, biri Amerika'dan, diğeri Sovyetler'den iki tren kaldırıyor. Birinin lokomotifi CIA'dan deneyimli bir ajan ve soğukkanlı bir katil, diğerinde Rus gizli servisinin başı ve onun görevlendirdiği tek kolu kalmış bir binbaşı. İki makinist yolcularını alıp birbirine doğru ölümüne gidiyor. Ve binbir süprizlere gebe bir macera romanı ortaya çıkıyor. Zevkle okunacak dehşet bir kitap. Bitince konuya takıldım kaldım. Ve delicesine yazarın diğer kitaplarını almaya koştum.


Okuyun derim
August 31, 2006 15:29

Sakkaranın kumlarından sonra takibe aldığım bir yazar meade.Kar kurdunda özellikle karakter analizleri oldukça aydınlatıcı.Kimlerin ne yaptığına ve yapacağına dair kannat ilk bölümde oluşuyor.


Yorum yaz
mode_edit