menu

365 Gün 365 Cinayet
Orjinal Adı:
365 Gün 365 Cinayet
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
Hamdi Akçay
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

İnsanlık tarihi cinayetle başlar; Mümtaz Arıkan bu bilgiden yola çıkarak yedi senesini dünya tarihinin seyrini etkileyen cinayetleri araştırarak, resimleyerek, öyküleyerek geçirdi. Faili meçhullerden seri katillere, kan donduran sadistliklerden nefret cinayetlerine uzanan bu cinayet takvimi gazeteci ve çizer Mümtaz Arıkan’ın bilgisayar kullanmadan, tamamen elde hazırladığı titiz bir çalışmanın ürünü.


Yorumlar


Soru - çizdiğiniz bir karikatürü yayınlamak
July 12, 2023 23:00

Sevgili Mümtaz Arıkan,

Umarım iyisinidir. 1990'ların başında çizdiğinizi düşündüğüm bir karikatürün kullanım hakkı talebiyle size yazıyorum. Karikatür ilk olarak 1991 yılında "Bizim Almanca - Unser Deutsch" dergisinde yayınlandı. Resmi Almanya'nın Bonn kentindeki Friedrich Ebert Vakfı'nın kütüphanesinde buldum. Karikatürü bu mesaja ekliyorum.

Amaçlanan kullanım, gelecek yıl Cambridge University Press'te İngilizce olarak yayınlayacağım bilimsel bir kitap içindir. ABD'de Richmond Üniversitesi'nde Modern Avrupa Tarihi Profesörüyüm. Kitap, 1961'den 1990'a kadar Batı Almanya'ya Türk misafir işçi göçünün tarihini konu alıyor.

Kitabın yayınlanması için farklı formatlar olacaktır:
1. Baskı Formatları
A. Ciltli: Birinci Basım 500
B. Ciltsiz kitap (ciltli kitaptan 12-18 ay sonra yayınlandı). İlk baskı 500
2. Elektronik Formatlar
A. Satılık e-kitap.
B. Gold Open Access'te bulunan ve Cambridge'in çevrimiçi yayıncılık platformunda bir Creative Commons lisansı altında yayınlanan e-kitap.

Bu karikatürü kitabımda yayınlama hakkını bana verip vermediğinizi lütfen en kısa zamanda bana bildirin.

Teşekkür ederim ve cevabınızı bekliyorum!

Dostlukla,
Dr. Michelle Kahn


Yorum yaz
mode_edit