menu

Sis ve Gece ( 7.3/10)
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Yazarının Türkçe tutkunu, Türkçe vurgunu kişiliğiyle, eşine az rastlanır bir ustalıkla kotardığı bu roman, bugüne dek polisiye roman konusunda eşine rastlanmadık bir beceri ve başarı abidesidir." Vedat Günyol, Cumhuriyet Kitap "Ahmet Ümit'in sürükleyici bir anlatımı var. Romanın en başarılı yanı bu. Ve bu, bir polisiye roman için çok önemli. Bu bakımdan Ahmet Ümit'in polisiye romanda yolu açık görünüyor." Fethi Naci, Yeni Yüzyıl
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Önemli Bir Roman
February 10, 2006 04:42

Sis ve Gece, özellikle kurgusu itibariyle başarılı bir roman. Bütün anlatılanlar, o etkileyici sona ulaşmak için özenle seçilmiş.

İstihbarat teşkilatında görevli olan Sedat karakteri, Mehmet Eymür'ün anılarından yararlanarak oluşturulmuş. Elle tutulur, gerçek bir dedektif. Ahmet Ümit'in dedektifini neden istihbaratçılar arasından seçtiği de çok açık. Çünkü Türkiye'de, karmaşık yapılarıyla polisiye romana konu olabilecek cinayetler, genellikle bu derin ilişkilerin arasından çıkıyor.

Ahmet Ümit'in bu romanındaki politik tutumu, örneğin Sedat'ın Cumartesi Anneleri hakkında söyledikleri, Fethi Naci tarafından sert bir dille eleştirildi. İşin ironik yanı, Naci'nin roman hakkında yazdığı olumsuz yazıdan alınan tek olumlu cümle kitabın arka kapağına konmuş. Romanı okuduktan sonra bu yazının da okunmasını öneririm. Sanırım 100 Yılın 100 Romanı (Adam Yayınları) kitabında bulmak mümkün.


Çok heyecanlıııı!
May 27, 2006 23:57

Gerçekten muhteşem bir eser.Olaylar birinci tekil kişi ağzından anlatılmış.final ise oldukça şaşırtıcı.Elime alınca bırakmakta çok zorlandığım kitaplardan biri.Türk polisiye edebiyatı açısından oldukça önemli bir eser.


sis ve gece
August 15, 2006 12:35

Kendi adıma sürükleyici bulmadığımı söylemeliyim.Olay kurgusu açısından da o kadar karmaşık gelmediğinden mutlaka okuyun tarzında bir tavsiyem yok


Yorum yaz
mode_edit