menu

Kesikbaşlar Çıkmazı
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
KDY
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Gölgeler içinde kalmış sırlarının çözülmesini umarak ansızın ortaya çıkan başsız bedenler... Kanlı, umarsız ve zekice ortaya sunulan... Kendi iç dünyasında kaybolmuş, görevi dışında ruhunu teslim etmiş Başkomiser Metin ve görev arkadaşı Mert... Gözlemleri, duyguları, planları ve yaşamlarıyla Massachusetts’de değil; içimizden, bizden karakterler... Mekanlar... Cesetlerdeki gizemlerin peşine düşülürken rastlanılan trajik hayat kesitleri... Karakterlerin iç yüzleşmeleri ile sizin de kendinizi sorgulayacağınız satırlar... Aile söz konusu olduğunda bir zalim olur musunuz? Yoksa kanatları eksik bir melek olarak kalıp tarihe mi yazılırsınız? Sevgi veya hırs sizi hataya sürükler mi? Ya da ahlakınızı hangi durumlarda kaybedersiniz? Hem sevecen hem cezalandırıcı olabilir misiniz? Yazar bütün bu ikilemler arasında sizleri insan psikolojisinin derinliklerine götürecek..."

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


tıbbi gerilim
January 30, 2021 22:47

Grange'nin ilk kitabı Leyleklerin Uçuşu'nda kalp nakli üzerinden bir kurgu vardır. Aynı adama defalarca kalp nakli yapılır. Bu kitap kurgusuyla bana onu anımsattı. Sonunda akrabalık çıkmasıyla da tam bir Grange kurgusu oldu. Tıbbi gerilimleri oldum olası severim. Melih Emeç'in gelecek vaat edeceğini düşünüyorum.

Kristal Kelepçe 2020 adayları arasında okuduk bu kitabı. Yerellik öğeleri güçlü bir kitaptı. Bu bakımdan gruptaki pek çok romandan ileriydi bana göre.

SPOILER
Metin karakterinin kitabın sonunda işkenceciye dönmesi beni rahatsız etti. Kardeşini korumaya çalışan meslektaşını ne diye öldürmeye kalktı, anlamadım. Hukuk bile birinci derece yakınları korumayı suçtan saymıyor.
Sonunda Metin'in ölmeyip felç kalması hoş bir dokunuş olmuş. Sonsuza kadar öyle kalıp acı çekseydi kendi suçlarını da düşünürdü.
SPOILER

Kıllı isimli karakter bir noktadan sonra Kirli oluyor, ikinci baskı olur ise, düzeltilsin derim.


Yorum yaz
mode_edit