menu

Karanlık Yüz ( 7.0/10)
Orjinal Adı:
Mördare utan ansikte (1991)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Yaşlı bir çift, Ystad yakınlarındaki çiftliklerinde vahşi bir cinayete kurban gitmişlerdi.Deneyimli polis şefi Kurt Wallenderin elinde olayla ilgili tek bir ipucu vardı. Yaşlı kadının ölmeden önce söylediği son söz olan: Yabancılar. (1. Wallander-Romanı)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Wallander-Serisi'nin en zayıfı
November 14, 2005 00:24

Gerçekten en zayıf Wallander. Sakın seriye bu romanla başlamayın, devam etmeyebilirsiniz. Ama Wallander hayranlarının yine de okuması gereken bir cildi. Wallander'i sevenler zaten okuyacaktır.
Romanda polisiyelerin çok önemli bir kuralı çiğnendiği için (söyleyemeyeceğim çünkü sonunu anlatmış olurum) insan kendini kitabın sonunda kötü hisediyor.


Okumaya devam edeceğim Mankel’i
May 11, 2006 23:19

ÖLÜMÜN KARANLIK YÜZÜ
Henning Mankel
Vahşi bir cinayete kurban giden yaşlı bir çiftten erkek olan ölmüştür,kadın ise kaldırıldığı hastanede ölmezden önce,”yabancılar”der yalnızca.
Cinayetin işlendiği çiftliğin yakınlarındaki Ystad kenti Polis departmanı sorumlusu Kurt Wallender,akla gelen her olasılığı değerlendirerek,olayı aydınlatmaya kararlıdır.
Öldürülen yaşlı adamın,ailesinin bile bilmediği bir servet ve gayrimeşru bir ilişkiden yetişkin bir erkek evlat sahibi olduğunun anlaşılması çözümü zorlaştıracaktır.Üstelik,cinayetin “yabancılar”tarafından işlenmiş olabileceği olasılığının Polis departmanından kimliği belirlenemeyen birisi tarafından sızdırılması ile Polis üzerindeki baskı artacak ve cinayeti bahane eden ırkçı bir örgüt de mülteci yabancılara saldırarak cinayet işleyecektir.
Kurt Wallender,bağımsızlığını ilan etmiş yetişkin kızı,kendisini terkeden eşi,bunamanın eşiğine gelmiş yalnız yaşayan babası ve kendi yalnızlığının yanısıra sürdürdüğü soruşturmanın üstesinden gelebilecek mi?Ystad kenti savcılığına yeni tayin edilen çekici Anette Brolin,Wallender’in yalnızlığına çare olabilir mi?
Giderek sevdim kitabı.Tam bir polisiye.Fantezi yok kitapta.Soruşturma sürecindeki çıkmaz sokaklar,handikaplar,içinde kaybolunan labirentler ustaca anlatılmış.
Okumaya devam edeceğim Mankel’i


Büyük rastlantı
June 18, 2006 16:35

İskandinav yazarları okumak hoşuma gidiyor. İçlerinden çıkan polisiye yazarlarının kitaplarını merak ediyordum oldukça. İlk aldığım ve okuduğum kitabı bu oldu. Fakat çok sıradan ve sıkıcı bir roman maalesef. Hele sonunda öyle bir rastlantı ile bitip olay çözümleniyor ki bu kadar ballı olmak için yazardan sağlam torpilli olmak lazım galiba.


Yorum yaz
mode_edit