menu

İşaret
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

“Hangimiz bir işaret beklemedik ki hayattan? Kimimiz hayallerine ulaşabilmek için, kimimiz zorluklar karşısında direnebilmek için, kimimiz de iyi bir insan olabilmek için...”

"Onur DİKENOVA bizi İstanbul sokaklarında nefes kesici bir cinayet hikayesine götürüyor. Hayatın içinden bir kesit... Karakterler o kadar inandırıcı ki  yaşanmış bir olayın içine çekilmiş gibi oluyorsunuz. Çok zekice bir kurguyla... Polisiye roman türünde yeni bir yazar doğuyor."    
Mario Levi
 
Çocuk parkında işlenen gizemli bir cinayet... Giderek dallanıp budaklanan bir soruşturma... Ve herkesi şaşırtan beklenmedik bir final... Nefes kesen kurgusuyla çok başarılı bir ilk romana imza atan Onur Dikenova’nın verdiği “İŞARET”e  dikkat edin... 

Gencoy Sümer



Yorumlar


Karakterleri benimseyemedim
April 02, 2024 11:44

Bu kitap 2023 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı Ödülü adayıdır.

Bir 'police procedural' romanı. Başkomiser Serbülent ve yardımcıları Korkut ile Sadık gece parkta bıçaklanarak öldürülen kasap Mennan’ın katilini arıyorlar. Katil aileden biri mi yoksa mahallede aktif olduğu bilinen uyuşturucu çetesinden birisine mi mensup?

Beni sürükleyen bir roman olmadı. Birkaç sebebi var:

1) Karakterler: Serbülent karakterini antipatik buldum. İnsanları sürekli terslemesi ve özellikle hitaplarda soğuk-mesafeli davranmakta ısrar etmesi, yazar tarafından karaktere boyut kazandırmak amacıyla verilmiş fakat okuru karakterden soğutan özellikler olmuş. Kendisine ısrarla 'Başkomiser' dedirtirken Korkut’la 'baba/oğlum' hitaplarıyla süren ilişkisini yapay ve emniyet teşkilatı için uygunsuz buldum. Diğer polis karakterleri de, geçmişleriyle bize tanıtılmalarına rağmen, karakter olarak benimseyemedik. Bir ‘sert Türk polisi’ doğallığı yakalanmak istenmiş ama bu çaba doğal olmamış. Polisler herkese 'atar-gider' geziyorlar. İnsanların polislerle olan diyalogları da aşırı diklenmek ile tamamen biat etmek arasında zıplıyor.

2) Kurgu: Evet öyküde bir gizem var, katili bulmaya çalışıyoruz ama katili her nedense çok da merak ettirtmedi roman bize. Sonunda da şaşırmadık.

Bunlara rağmen yerli 'police procedural' örnekleri arasında iyilerden biri.


Yorum yaz
mode_edit