menu

Pabuç Hikayesi
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

“Bu intikamla ilgili değil başkomiserim, asıl mesele dengeyi sağlamak. 
Bir şey alan eninde sonunda bir şey verir.”
Başkomiser Buğra Kayıgil bir iş hanının tavanına asılmış cesedin ardındaki izleri sürerken kendini 12 Eylül’ün karanlık dehlizlerinde bulur. 

Soruşturma ilerledikçe hem ekibiyle birlikte büyük bir tehlikenin içine düşecek hem de kendi geçmişinin karanlık taraflarıyla yüzleşecektir.
(Bir 12 Eylül Romanı)


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Daha yalın olabilirdi - Bir politik gerilim
November 26, 2023 19:37

Bu kitap 2023 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı adayıdır.

Bu kitapta o kadar çok isim ve olay var ki, nihayetinde dikkatim dağıldı ve kurguyu takip edemez oldum: Enes’in bitmeyen işi neymiş? Askerleri derin devlet mi öldürtmüş? Peki derin devlet polisleri niye öldürtmemiş? Enes ile Tuba’nın polisleri öldürmeleri tam da askerlerin öldürüldüğü döneme mi denk gelmiş? Ya da polisler öldürülünce mi asker cinayetleri başlamış? Hani 15 Temmuz yüzündendi? İşin başındaki subay neden hepsini tek tek öldürmedi de canlı halde depoya tıkıp bir de üzerine öykü anlattı? İşte bu sorular kafama takıldı. Bunların bazılarının cevabı kurguda var idiyse de ben fazla isim ve olaydan dolayı kafam karıştığı için bu cevapları bulamadım. Evet, politik bir gizem okuyoruz ama sonuçta roman okuyoruz, Soner Yalçın değil. Öykü daha yalın olabilirmiş kanaatimce.

Tercüme film repliklerinin Türkçeye girişini eleştirdiği kısım hoştu: I'm sorry for your loss. Bu yerinde eleştiriye rağmen kendisi niye Buğra’yı sürekli Anglosakson bir şekilde Kayıgil olarak andı anlamadım.

Christine filmi göndermesi hoşuma gitti. Acaba Sait Güven bunun bir Stephen King romanı uyarlaması olduğunu biliyor mu?

Her şey bir yana, iyi bir politik-polisiye gerilim. Bize farklı bir konu okuttuğu ve gözümüzün pasını sildiği için Sait Güven'e teşekkürler.


Yorum yaz
mode_edit