menu

Garnethill
Orjinal Adı:
Garnethill (1998)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Maureen O'Donnell bir sabah akşamdan kalma bir kafayla uyanır ve terapist sevgilisini oturma odasının tam ortasında bir sandalyeye bağlanmış ve kafası kesilmiş bir halde bulur. Glasgow'un Garnethill bölgesindeki sıkıcı hayatı yetmiyormuş gibi, Maureen şimdi de tüyler ürpertici bir cinayetin baş şüphelisi durumuna düşmüştür. Kendini aklamaya kararlı olan Maureen, parçalanmış ikinci bir ceset daha ortaya çıkınca parçaları tecavüz, hile ve bir psikiyatri kliniğinde hasır altı edilmiş bir skandaldan oluşan dehşet verici bir bulmacayı çözmeye başlar. Üçüncü ceset kendisi olabilir. Yazarın bir kara mizaha, bir dehşete batırdığı kaleminin ucunda Maureen'in şimdi şansa ihtiyacı var.
(Arka Kapak)


Yorumlar


Taciz,insanı takip eder mi,yaşamı boyunca?
June 16, 2006 16:38

GARNETHILL
Denise Mina

Çocukluğunda babasının cinsel tacizlerine uğrayan ve/fakat aile üyelerini buna inandıramamış Maureen O’Donnell,kendi ayakları üzerinde durarak yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır.Ailesi ile ilişkilerini minimum noktaya indirmiş,bir psikiyatri kliniğinde tedavi görmüş ve düzenli bir işte çalışmaya başlamıştır.
Alkolle dolu bir gecenin sabahında,Maureen evinin bir odasında bir sandalyeye oturur durumda olarak bulur sevgilisi Douglas’ın cesedini.Douglas AP parlementeri bir annenin oğlu ve Maureen’in tedavi gördüğü klinikte çalışan bir sağlık görevlisidir.Douglas’ın “özel”bir organı kesilmiş ve yüklüğe konulmuştur ki,yüklük,Maureen için tacize uğradığı yılların anılarıyla dolu özel bir alandır.
Bu cinayetin baş şüphelisi olan Maureen,buradan hareketle,cinayetin kendi geçmişini bilen,büyük olasılıkla psikiyatri kliniği ile ilgisi olan birisi tarafından işlendiği sonucuna varır ve araştırmaya girişir.Bu çabalarında Maureen’e,klinikte edindiği taciz kurbanı arkadaşları,dostluk kurduğu klinik çalışanları yardımcı olacaklardır.Geçmişte klinikte yaşanmış ve/fakat hiç dile getirilmemiş tecavüz ve taciz olayları ile Douglas’ın öldürülmesi arasındaki ilişki nedir?Peki ya,Douglas’ın öldürülmesini nedeni,bu tecavüz ve taciz skandalını dile getirmek istemesi olabilir mi?
Maureen’in eski sevgilisi Benny’in bu cinayette ve Maureen’in öldürülmesi teşebbüslerinde rolü nedir?
Giderek sardı kitap beni,son bölümlerini soluksuz okudum diyebilirim


Yorum yaz
mode_edit