menu

Üç Tabut ( 8.8/10)
Orjinal Adı:
The Three Coffins (1935)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Dr. Gideon Fell: 06


Yorumlar


harika
November 21, 2005 11:28

Mükemmel bir C.Dickson örneği.. Tür meraklılarına tavsiye edilir. Bnm gibi iflaholmaz bi C.Dickson hayranının sözünü dinleyin,bir yerde denk getirip bulursanız sakın kaçırmayın
Bu arada,sevgili site admini listedeki bazı C.D. kitaplarının eski-püskü de olsa birer kopyalarına ulaşmak istiyorum.. Bana yardımcı olabilirsen minnettar kalırım


Eksikleriniz
November 21, 2005 14:46

Bende Carter Dickson'dan sanırım bir tek Zehirli Şaka'nın fazlası var. Ama forumun alım satım bölümüne eksiklerinizi yazın. Sahaf arkadaşlar var, siteye üye bir Carter Dickson meraklısı daha var.. Karşılıklı yardımlaşırız..(Foruma ayrıca üye olmanız gerekiyor..)


Yedi Kule,Üç tabut
June 27, 2006 17:12

Yazarın okuduğum ilk kitabı oldu.Konu güzel olmakla beraber anlatımını pek beğenmedim:bilemiyorum belki çevirinin de bunda biraz katkısı var ama bazı yerler oldukça uzun tutulmuş.Kahramanlar hakkında detaylı bilgiler yok.Dr.Fell hakkında yorum yapabilmek için bir iki kitap daha okumak gerek sanırım...


karanlık
August 23, 2006 21:09

Örgü iyi de bazı tasvirler ve betimlemeler gölge düşürebiliyor romana.
Geri kalanını diğer arkaaşlar söylemişler zaten :)


Kapalı oda hileleri üzerine inceleme
January 21, 2008 06:01

Kitabın çevirisi ve düzenlemesi vs. inanılmaz aceleye getirilmiş. Diyaloglarda kim hangi cümleyi söylüyor; hepsi birbirine karışıyor.
İpucu ve muamma sayısı çooook fazla. Aklımda dahi tutamadım kimi yerlerde, dönüp bir daha okudum. Benim çözümleme becerilerimi aştı; fazla komplike geldi bana. Ayrıca kan izi ile ilgili aklıma yatmayan yerler de oldu kurguda.
Hadley karakterine çok kanım kaynadı. Dr. Fell'den daha çok, bana o keyif verdi.
Fell'in kapalı oda muammaları üzerine incelemesi çok aydınlatıcıydı. Polisiyeye gönül verenler için önemli bir pasaj bu. Ara ara başvuru kitabı gibi kullanılabilir ve açılıp bu kısım okunabilir. Bu arada verdiği örnekler muhtelif polisiyelerden çağrışımlar yapıyor.
Özellikle kapalı oda hilelerinin listesi göz önüne alındığında önemli bir klasik polisiye. Tüm polisiye severlerin okuması gereken bir eser. Yine de kişisel beğeni bakımından, gönlümde çok çok iyi bir yere gelemediğini belirtmeliyim.


locked room mystery
August 02, 2011 06:43

bu janrın en iyilerinden biri.


başucu kitabı
April 15, 2012 07:27

sarı odanın esrarı ve şenlikli bir cinayet romanlarından sonra bu türe merak saldım ve cinairoman ardından da carter dickson ile tanıştım.1 haftada iğne deliği ve yaldızlı ellerle birlikte bu eseri de okudum. "locked room mystery" türünün başyapıtı - başucu kitabı denilebilir. günümüz kitaplarını okuyan biri olarak 1960 basımı bir kitabı okumak ilginç ve farklı-güzel bir deneyim yaşattı.


Yorum yaz
mode_edit