menu

Çıplak Ayaklıydı Gece
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Can
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

"Anlatılan ne kadar doğru, ne kadar güzel olursa olsun, can kulağıyla dinlenmesi için, anlatıcının elinin de, sesinin de, yüreğinin de titremesi gerekir. Evet, Ahmet Ümit'in Çıplak Ayaklıydı Gece adlı kitabındaki öykülerinde, elinin, sesinin, yüreğinin titrediğini duyumsadım." "Gece: Karanlık. Yalnılık. Yönlerin, boyutların kaybolduğu zaman. Hatta zamanın bile anlamını yitirdiği boşluk. Bir tek şafak ümidi Ahmet'i karamsarlıktan koparıyor. Büyülüyor gecesini, sisleri aralıyor ve ayakları çıplak, taşların, toprakların üzerinde canı yana yana doğacak günü arayan kahramanlarıyla birlikte bizim de bu soğuk evrende heyecanlı bir yolculuk yapmamızı sağlıyor."
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Zaman çıplak ayaklı bir gece gibi ilerliyordu
June 18, 2006 17:14

Hikayelerinin çoğunu da beğenmekle birlikte hatırı sayılır bir kısmında da yazarın aşırı zorlamaya gittiğinin düşünmekteyim. Bu kitabında farklı tarz hikayelerde denemiş yazar. Sıkılmadan okudum.


gece..
August 31, 2006 16:27

Farklı bir şeyler yapılmaya çalışmış ama zorlama olduğunu hissettiren bir kitap


November 07, 2019 16:41

ahmet ümit'n kendi yaşam öyküsünden yola çıkarak yazdığını düşündüğüm hikayeleri keyifle okudum. özellikle de devrimci gençlerin darbe sonrası yaşadıkları kişisel hesaplaşmalara dair olanları çok beğendim.


Yorum yaz
mode_edit