menu

Muska ( 7.4/10)
Orjinal Adı:
De Amulet (1995)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Altı Ayna... Her biri bir aynanın içinde, bir yüzünden öteki yüzüne geçen kapıyı bulmaya çalışıyorlar... Muska'nın öyküsü bir kötülüğe dayanıyor: Bir ucu işgal altındaki "Gavur İzmir"e, diğer ucu 60'lı yılların kozmopolit, kalender İzmir'ine uzanan bir kötülüğe... Kurşunla, duayla, kahve falıyla bu kötülüğe karşı duran iyi yürekli bilge-cadılar; gün görmüş, aydın, varlıklı Halit Duman; 93. Sokak'ın berduşu Mecnun; düşmanlarını patatesle haklayan Çatlak Şadiye; günümüzde nesli tükenmeye yüz tutan delikanlı kabadayı Ziya; on iki yaşındaki kahramanımız, kimsenin göremediklerini gören, kimsenin duyamadıklarını duyan Sarp Sapmaz... ve diğerleri... Hepsi aynanın içindeler ve siz o aynaya bakıyorsunuz... (Arka Kapak)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


şeytan-melek
May 20, 2006 14:36

Kitap bana Turkish S.King romanı gibi geldi.
İzmir sokaklarında fallar,büyüler,inançların çatıştığı ortamlar.
Sosyolojik ögeler,karakter analizleri bol.
Okuyun.


Çok eğlenceli - Ama polisiye değil
September 01, 2007 06:51

Bu kitap Türk kültürünün altında birikmiş pek çok cin-peri-büyü fantezisini iç içe harmanlıyor, gün yüzüne çıkarıyor. Çocuk yaştaki kahramanın gözünden roman, okuyucuya hafif ürkütücü, ama genelde eğlenceli anlar yaşatıyor. Gerçi ben kitabın sonunda dahi, tam olarak ne olup bittiğine vakıf olamadım. Ama belki de bu benim "algılarımın" baş karakterimiz Sarp kadar açık olmamasıyla ilgilidir. :D Gerçi bu kitapta şahsına münhasır pek çok karakter var. Hepsi birbirini tamamlıyor.
Okuduğum bu ilk kitabı ile Sadık Yemni'yi oldukça başarılı buldum.
Yalnız bu kitabın polisiye olmadığını söylemeliyim. Bence bu gerçekten Türk menşeli (fantastik öğelerin Avrupa fantastik yazın külliyatından etkilenmemiş olması dolayısıyla bunu söylemek mümkün diye düşünüyorum) bir fantastik roman.


Yorum yaz
mode_edit