menu

Cinayet Fakültesi
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

"Hayatımı sessiz sedasız sürdürme fırsatını buldum. Şüpheli bir ölümün kurbanı olarak dillere düşmedim. Kazara ya da bilerek karısını denize düşüren bir adam olarak polis tarafından aranmadım. Kitabı okuyan unuttu, okumayana hiçbir şey olmadı. İstediğim gibi inzivaya çekilme olanağını buldum." Bir özel üniversitede peşpeşe şüpheli ölümler oluyor ve bunlar basına pek de yansıtılmıyor, hatta okul yönetimi tarafından örtbas edilmeye çalışılıyorsa... Üstelik bu cinayetlerin gerisinden yoğun bir uyuşturucu kokusu geliyorsa... Uzun zamandır çekildiği inzivanın tadını çıkartan emekli matematik profesörü Emin Köklü, bir kez daha işin peşine düşmek zorunda kalıyor. Önce istemeye istemeye tabii, ama kaç kişi bir cinayeti çözme çağrısına direnebilir ki? Türk edebiyatının usta kalemi Pınar Kür yıllar sonra bir roman ile, bir Emin Köklü macerası ile yeniden okurlarıyla buluşuyor. (Tanıtım Yazısından)

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Klasik Polisiyelerin Tadı Yok
December 02, 2007 11:44

Cinayet Fakültesini bir haftada zorla okudum.Baş tarafı çok sıkıcı geldi bana.İkinci bölümüne biraz hareket geldi.Fakat Klasik polisiyelerin tadını bu kitapta bulamadığımı itiraf etmeliyim.Polisiye kitaplarda ben de dedektif gibi olayı araştırmalıyım.Katilin kim olduğu ve olayların neden ve nasıl olduğu konusunda fikir yürütmeliyim diye düşünüyorum.Yani aktif bir okuyucu olmamı sağlamalı yazar ve kitabı.Yazar ipuçlarını sermeli kitabın içine.Dedektif ve okuyucu da bunları bulmalı,brleştirmeli ve bir sonuca varmalı.Bu kitapta bunları bulamadım.Kurgu kötü yani.
Yazar epey kitap yazmış birisi olarak güzel bir üslup tutturmuş.
Türkiye'nin bazı sorunlarına da kıyıdan köşeden değinmiş(tesettür,uyuşturucu,üniversite ve eğitim)
[spoiler]Sonunda dedektifimizin ipuçlarını değerlendirerek olayları açıklamayıp başka birisinin bunu yapması(itiraf)bence kitabın kurgusunun en zayıf noktası[/spoiler]


Yorum yaz
mode_edit