menu

CSI: Çifte Cinayet ( 8.2/10)
Orjinal Adı:
CSI: Double Dealer
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Las Vegas'ın geri planda kalmış polis kahramanlarıyla tanışın: Adli Tıp Polisleri. Uzun yıllardır bu işte emek harcamış olan Gil Grissom liderliğindeki ekip, Kriminoloji Bürosu'nun gece vardiyasında çalışmaktadır. Ekipteki Catherine Willows, Warrick Brown, Nick Stokes ve Sara Sidle polis kordonunun arkasında kalmış ipuçlarını, geleneksel ve modern yöntemleri kullanarak birleştirmek ve bu yolla bilinmeyeni ortaya çıkarmak zorundadırlar. Nick ile Catherine on beş sene önce işlenen bir cinayeti soruştururken, Grissom ve ekibin geri kalan elemanları soğukkanlı katilin kimliğini ortaya çıkarmaya uğraşırlar. Katille ilgili ellerindeki tek ipucu ise cinayetin işleniş biçimidir.


Yorumlar


Kanıt Peşinde
May 18, 2006 15:44

Yıllardır keyifle izlediğim bir dizi Kanıt Peşinde, kitabı da çok beğendim. Grisham ve ekibi iki ayrı cinayetle ilgileniyorlar, cinayetlerin işleniş biçiminin aynı, tek fark cinayetler arasındaki zaman.
Karakterleri daha ayrıntılı biçimde tanıyabiliryorsunuz kitap sayesinde, özellikle finali çok hoşuma gitti kitabın, dizinin müdavimiyseniz kaçırmayın derim.


Soluk Soluğa
May 19, 2006 23:32

CSI : ÇİFTE CİNAYET
Max Allen Collins
Çöplük alanında bulunan mumyalaşmış cesedin kafatasının arka bölümündeki alt alta iki kurşun deliği vardır.Bir otelde,Mafia için çalıştığı bilinen bir avukat öldürülmüştür aynı biçimde.ikincisi,ilk cinayetten 15 yıl sonra işlenmiştir.
Las Vegas Adli Tıp Departmanında çalışan kahramanlarımız,ilk cesedin kimliğini tespitle başlarlar işe.Tespit edilen kimliğin gösterdiği adres ve ilişkiler, Taşlar üzerindeki 15 yıl öncesine ait kan lekeleri,sigara izmaritlerinden alınan DNA örnekleri vb. kanıtlarla cinayet aydınlatılacak,katil tespit edilecektir.
Katil,yıllar önce kiralık katil olarak çalışmış-bu arada Mafia için de- cinayetler işlemiştir.FBI ile bir anlaşma yapan katil,suçlamalardan vareste tutulması karşılığında,örgütlü suç davalarında kamu yararına şahitlik yapmakta ve tanık koruma programından yararlanmaktadır.Mafia için çalıştığı bilinen avukatı,kendisini tanıdığından dolayı öldürmüştür.
Cinayetleri çözen polislerin karşısında FBI vardır.Kahramanlarımız,salt “cinayetleri çözdük,görevimizi yerine getirdik”modunda kalmakla mı yetinecekler,yoksa katilin hak ettiği cezayı görmesi için FBI ile çatışmayı da göze alabilecekler mi?
Adli kriminolojinin ayrıntıları ile birlikte soluk soluğa süren çifte cinayet soruşturması,benim ilgimi çekti,sizi bilmem


tanıdık
May 20, 2006 14:42

Trt1'de oynayan dizisi sayesinde karakterlerin hepsi tanıdık.
Hatta diyaloglar sırasında sesler bile kulaklarınıza geliyor.
Dizisi kadar başarılı.
Okuyun.


okuyun
May 22, 2006 12:51

Catherine ve Nick çöplükte bulunan ve onbeş sene önce öldürülmüş ceseti soruşturuyorlar. Grissom ve ekibin geri kalanı bir otelde öldürülen avukatın katilini ortaya çıkarmaya uğraşıyorlar. Farklı zamanlarda öldürülen cesetlerin bir ortak özelliği var bu da öldürülüş şekilleri.
Diziyi severek takip ediyorum kitabıda beğendim.


Kanıt peşinde
July 05, 2006 12:45

Bir polisiyesever olarak dizisinin müptelası olduğum CSI kitabını biraz geç de olsa okudum. Kişiler zaten aşina olduğu için kitaba ısınmak zor olmadı. Hatta konuşmalarını okurken beynimde sesleri de yankılanıyordu. Görsellik bakımından kitabın biraz yetersiz olduğu düşüncesi kani oldu bende, detaylar ve olaylar biraz daha ayrıntılı anlatılsa ve diziyi izlemeyenler düşünülerek karakterler biraz daha tanıtılsa çok daha iyi olacaktı. Fakat heyecanla ve merakla okuduğum bir kitap oldu.


Yorum yaz
mode_edit