menu

Beşinci Kadın
Orjinal Adı:
Den femte kvinnan (1996)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Afrika'da bir manastırda dört rahibe ve kimliği bilinmeyen bir kadın ölü bulunur. Boğazları kesilmiştir. Binlerce mil uzakta İsveç'te, birisi hunharca işlenmiş cinayetlerin intikamını almak için sessizce hazırlanmaktadır...Roma'da babasıyla unutulmaz bir tatil geçiren...(6. Wallander-Romanı)
Diğer Baskıları

Nopic


Yorumlar


Fantazyadan Uzak Polisiye
May 14, 2006 23:09

BEŞİNCİ KADIN
Henning Mankell

Önce yaşlı bir kuş gözlemcisi öldürülür,bambu çubuklarla oluşturulmuş bir tuzağa düşürülerek,vahşi bir hayvanmışcasına.Sonra Afrika’ya gittiği sanılan orkide meraklısı bir çiçekçinin ortadan kaybolduğu anlaşılır.Çiçekçi’nin ormanda bir ağaca bağlı olan ve boğularak öldürüldüğü anlaşılan cesedi,ortadan kaybolmasından aylar sonra bulunacaktır.
Kahramanımız Kurt Wallander babasıyla geçirdiği Roma tatilinden henüz dönmüştür.Yalnızlığı sürmektedir.
Sürdürülen soruşturma,1960’lı yılların başlarında Kıta Afrika’sındaki ulusal bağımsızlık furyasındaki kargaşada paralı asker olarak bulunan İsveçlileri işaret etmekteyken,işlenen cinayetlerin faillerinin yakalanmasının gecikmesi,Ystad yöresindeki marjinal grupların yerel milis güçleri kurma çabalarına hız katmaktadır.
Ystad yakınlarındaki üniversitede görevli bir eğitmenin bir çuval içerisinde göle atılarak öldürülmesi ve bu öldürülen kişinin gayri meşru ilişki kurduğu bir kadının hastanede doğum yaptığının anlaşılması,soruşturmaya hız katacaktır.Öldürülen kişilerin ortak özellikleri,geçmişlerinde,ilişkide bulundukları kadınlara eziyet etmiş olmalarıdır.Katil acaba kendisini intikamcı olarak mı görmektedir?

Beşinci Kadın beni hayal kırıklığına uğratan bir kitap.Yanıtlanması gereken sorularla başbaşa bırakıyor okuru.Yaşlı kuş gözlemcisinin gizli kasasında bulunan kafatasının sırrı neydi?Paralı askerlerin öyküsü ne oldu?
Ölümün Karanlık Yüzü,daha doyurucuydu sanırım.Ama yine de,fantazyadan uzak,polisi bir insan olarak resmeden polisiye okumak istiyorsanız buyurun.


Yorum yaz
mode_edit